Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum procedati cand aveti un partener de afaceri

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din nevoia de capital de investitii, din lipsa timpului pentru administrarea afacerii sau experientei in domeniul in care va situati, puteti recurge la cooptarea unui partener. Ce reguli trebuie sa urmati pentru a conlucra eficient si ce riscuri va asumati, va explicam noi.

In primul rand trebuie sa stiti pe cine luati alaturi de dvs in conducerea afacerii. Poate este vorba de un membru al familiei, un prieten sau poate o persoana pe care inca nu o cunoasteti foarte bine.
Per total trebuie sa va luati toate masurile de precautie pentru a va proteja afacerea si veniturile. Iata cateva sfaturi practice:

1.    Alegeti-va partenerii in care aveti incredere. Aceasta este prima si cea mai importanta regula a jocului. Nu este recomandat sa va asociati cu persoane cu o reputatie subreda sau cu persoane pe care nu le cunoasteti indeajuns.

2.    Optati pentru persoanele care va impartasesc ideile si obiectivele profesionale. Daca deja ati demarat afacerea si v-ati decis sa luati alaturi de dvs un partener, este indiscutabil necesar sa ii comunicati obiectivele pe termen scurt si pe termen lung pe care le urmariti, strategiile pe care le-ati urmat si cum doriti sa se desfasoare activitatile in continuare.

Partenerul de afacere ar trebui sa aduca cu sine un set de aptitudini si calitati diferite intr-o anumita masura. Sa spunem ca dvs aveti experienta pe partea de management si marketing iar acesta pe partea de SEO si de IT. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa preluati aceste activitati, dar este benefic sa puteti sa le supervizati in cadrul afacerii.

3.    Consultati-va cu un avocat pentru a pune la punct cele mai mici detalii privind cotele de investitie, veniturile, responsabilitatile si obligatiile fiecaruia dintre voi. Daca partenerul dvs va aduce cu sine un capital de investitii mai mare decat dvs se pot ivi surse importante de conflict. Evitati orice problema de aceasta natura prin urmarea termenilor contractului.

4.    Nu recurgeti la intelegeri verbale. Puneti totul in scris si pastrati toate documentele legate de afacere, oricat de neinsemnate vi s-ar parea.

5.    Comunicarea este vitala pentru o buna relatie cu partenerul de afacere. Este obligatoriu sa il tineti la curent cu tot ce se intampla in firma si este normal ca acest lucru sa fie reciproc.

Tineti minte ca nu este vorba de o competitie, ci de  o colaborare. Impartasiti acelasi scop si trebuie sa lucrati impreuna pentru a va atinge obiectivele.




Tags: afaceripartener de afacerecapital de investitii

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]