Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum recrutati cei mai buni candidati

de Maria Nicutar 16 Mai. 2011 3488
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Greseala angajarii persoanei nepotrivite pentru job-ul cerut se poate resimti in intreaga firma si va costa pe dumneavoastra, ca antreprenor sau manager, bani, timp si energie.

Expertii in lucrul cu resursele umane va sfatuiesc sa luati in calcul urmatoarele idei esentiale:

1.    Redactati o descriere a postului intr-un mod cat mai clar si complet. Mentionati toate specializarile, abilitatile si calitatile pe care doriti sa le regasiti la viitorul angajat.

2.    Eliminati aplicatiile pentru postul respectiv daca nu insusesc cerintele sau formatul sub care ati cerut sa fie prezentate. Daca ati cerut ca aplicatiile pentru post sa includa o scrisoare de intentie sau sa fie trimise pe o anumita adresa de e-mail aveti grija sa le eliminati pe cele care nu corespund. De asemenea, inlaturati-le si pe cele in care gasiti greseli de tipar sau care sunt redactate neglijent.

3.    Cooptati in procesul de recrutare personal abilitat din departamentul de resurse umane, din randul managerilor coordonatori si orice alta persoana care va interactiona cu noul candidat odata ce  acesta va incepe sa lucreze in cadrul firmei.

4.    Specializari, experienta, interviu, referinte. Acest mix de elemente este cheia catre posibilitatea angajarii candidatului. Managerul de resurse umane sau persoana delegata sa faca angajarile are obligatia de a alege cea mai buna combinatie intre aceste elemente.  De multe ori apar situatii in care candidatii pentru post nu detin diplome si certificari, dar au lucrat deja in domeniul care va vizeaza sau candidati care intrunesc toate cerintele cu exceptia calitatilor de bun comunicator sau lipsa afinitatii pentru munca in echipa cand aceasta este necesara. Lipsa experientei in domeniu sau a diplomelor se poate remedia, insa un caracter neconcordant cu cerintele postului implica mai multa munca.

5.    In timpul interviului aflati cat de multe informatii detine candidatul despre firma si ce interese majore are de a face parte din echipa. Candidatii potriviti sunt cei care si-au dat interesul sa afle cat mai multe date despre firma si care au scopuri profesionale precise.

6.    Nu prezentati de la inceput modul in care doriti sa se lucreze, ci lasati candidatului ocazia sa va informeze asupra modului sau habitual de lucru. Acest lucru va va da din start un indiciu asupra persoanei cu care aveti de-a face.

7.    Verificati toate informatiile din aplicatia candidatilor vizati pentru angajare. Raspunsurile primite in timpul interviului trebuie sa corespunda datelor din CV, asa ca dati importanta acestor verificari de rutina.
Referintele furnizate sunt un semn important ca puteti avea incredere in respectivul candidat si faptul ca aveti de-a face cu o persoana care a colaborat cu succes in locurile anterioare de munca.


Tags: recrutare angajatiresurse umanescrisoare de intentieinterviu angajare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sfaturi de recrutare angajati pentru firmele mici

de Teo Manole
12 Ian 2015
Firmele mici nu au nevoie de un departament HR intern pentru a identifica si a atrage talente. Antreprenorii micilor afaceri invata sa faca o gama...

Obiectivele si strategia de resurse umane

de Adela Simonescu
05 Iun 2012
Principalul obiectiv al managementului resurselor umane il constituie cresterea performantei activitatilor desfasurate in cadrul firmei, adica a...

4 lucruri pe care nu poti niciodata sa le impartasesti cu cei de la resurse umane

de Victor Oancea
07 Dec 2011
Departamentul de resurse umane trebuie intotdeauna sa fie privit asa cum si functioneaza, ca si mediator intre angajati si conducere. Nu ii putem...

Cum redactam o scrisoare de intentie ireprosabila?

de Matei Antonescu
15 Aug 2011
Scrisorile de intentie sunt elemente esentiale care ne ajuta sa prindem locul de munca vizat. CV-urile care nu au scrisori de intentie atasate sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]