Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa adopti mentalitatea unui agent de vanzari

de Ana Steinberg 21 Mai. 2012 6579
4.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

13 reguli simple pentru a deveni propriul tau super agent de vanzari

Ca detinator al unei afaceri, esti implicat in vanzari fie ca iti place, fie ca nu. In fiecare zi trebuie sa te vinzi – produsele sau serviciile tale -  pentru a-ti spori afacerea. Daca nu esti sigur ca ai personalitatea potrivita pentru a avea succes in vanzari, ia in calcul aceste 13 reguli simple pentru a dezvolta o mentalitate de superstar in vanzari.

1. Ramai infometat de munca. Orice agent de vanzari bun pe care l-am intalnit este antrenat. Are o puternica etica de munca si un nivel ridicat al energiei. Munceste din greu si mai mult decat colegii lui. Atunci cand economia este scazuta, continua sa tatoneze terenul, da telefoane.

2. Niciodata sa nu-ti compromiti integritatea. Intotdeauna am crezut ca spunand adevarul este cea mai buna politica. Cel putin in domeniul afacerilor, este neaparat. Acum cativa ani, Forum Corporation din Boston a studiat 341 agenti de vanzari din 11 companii diferite in 5 ramuri industriale. Scopul lor era sa determine ce anume diferentia producatorii de top de cei de nivel mediu. Cand studiul a fost finalizat, rezultatele au fost surprinzatoare. Nu indemanarea, Daca clientii au incredere in vanzatori, vor cumpara de la ei.

3. Ramai pozitiv. Atitudinea ta, si nu aptitudinea,  iti va determina pozitia inalta. Succesul este 90% mental. Iti poti schimba viata prin modificarea felului de a gandi. In economii dificile, nu e neaparat vina ta daca afacerea nu merge bine, dar cu siguranta esti vinovat daca nu incerci sa te ridici. Trebuie sa crezi ca sa poti reusi.

4. Fii autoritar. Agentii de vanzari isi cunosc produsele pe toate partile. De asemenea, cunosc si produsele concurentilor si sunt pregatiti pentru a evidentia diferentele.

5. Fii pregatit. Inca imi amintesc de vechiul motto al cercetasilor, “Fii pregatit”. Ei bine, este adevarat. Este nevoie de multa pregatire nespectaculoasa pentru a obtine rezultate spectaculoase.

6. Ai grija de reputatia ta. Nu poti cumpara o reputatie buna- trebuie s-o dobandesti. Daca nu ai o reputatie pozitiva, va fi dificil sa ai succes in orice ai face.

7. Fii autentic. N-am cunoscut pe nimeni care sa cumpere de la persoane pe care nu le plac. Felul de a te face placut conteaza. Esti onest? Placut? Sociabil?

8. Pune la bataie tot ce ai mai bun. Nu vei mai avea o a doua sansa pentru a face o prima impresie buna. Esti ingrjit si pus la punct? Te imbraci corespunzator sau nu?

9. Stabileste teluri. Invingatorii stabilesc scopuri, invinsii cauta scuze. Scopurile iti dau mai mult decat un motiv pentru a te trezi dimineata; sunt un stimulent pentru a te pune in miscare toata ziua. Trebuie sa fie realizabile, identificabile, accesibile, specifice- pune-le in scris.

10. Trasforma-te intr-un fanatic in relatia cu clientii. Intotdeauna am afirmat ca vanzarea incepe din momentul in care clientul spune da. Agentii de vanzari valorosi se asigura ca treaba este pusa la punct la timp- si realizata cum trebuie. Un singur lucru nu este de ajuns intr-o afacere: clientii. Ai grija de clientii pe care ii ai, si ei vor avea grija de tine. Trebuie sa detii o atentie fanatica pentru detalii.

11. Aminteste-ti sa asculti. Nu poti invata nimic daca nu-ti tii gura inchisa. Pentru multi oameni, sa stii sa asculti inseamna, “Eu vorbesc, tu asculti.” Ascultarea este un proces cu 2 fete. Da, ai nevoie sa fii ascultat, dar trebuie sa asculti si ideile, intrebarile si obiectiile celorlalti. Daca le vorbesti oamenilor, in loc sa vorbesti cu ei, nu vor cumpara, ci vor ceda.

12. Pastreaza-ti perspectiva. Este imposibil sa subestimezi importanta simtului umorului. Cand apar obstacole de-a lungul drumului, invata sa razi pe seama lor.

13. Dezvolta-ti o sete pentru perfectionare. Nu mergi la scoala doar pentru o data in viata. Esti la scoala toata viata. Agentii de vanzari buni incearca constant sa se depaseasca. Iau cursuri, citesc carti, asculta casete si asimileaza orice ii poate ajuta sa se imbunatateasca.

In concluzie: Un agent de vanzari vorbeste, un agent de vanzari bun explica...un agent de vanzari superstar demonstreaza.


Tags: vanzariprodusecompanie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Sondaj. Consumatorii ar renunta la produsele/serviciile companiilor care nu se ingrijesc de angajati sau mediu

de Florin Amariei
13 Iul 2021
Un nou sondaj releva ca mai multi consumatori ar renunta la produsele/serviciile companiilor care nu se ingrijesc de angajati sau mediu....

In afaceri - dorinta, schimbare, vanzari ridicate

de Anca Georgescu
30 Apr 2015
De prea multe ori incercam sa intuim ce vor clientii nostri, dupa care incercam sa le oferim acel lucru. Dar ceea ce au ei nevoie nu este neaparat...

Cateva reguli simple pentru vanzari de succes

de Teo Manole
24 Feb 2015
Un aspect esential in planificarea vanzarilor este sa definesti ipotezele de la care pornesti.  Cele mai importante ipoteze de la care pornesti...

Tempereaza-ti entuziasmul! In vanzari, prea multa pasiune ... strica.

de Dan Icobescu
28 Ian 2015
Iata 2 motive pentru care pasiunea este dusmanul vanzarilor de succes! In mod obisnuit, multi tineri antreprenori sunt incarcati cu multa pasiune...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]