Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa atragi atentia audientei

de Andreea Rada 24 Mai. 2011 6216
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Modalitatea in care reusesti sa atragi atentia audientei este cel mai important lucru pentru o persoana care obisnuieste sa vorbeasca des in fata unui public. Conteaza mult mai multe lucruri pentru a avea succes in domeniu, dar daca audienta nu te asculta, atunci nu ai reusit sa faci ceea ce ti-ai propus.

Nu trebuie sa ai abilitati de psiholog ca sa iti dai seama cum poti sa atragi atentia unui public. Este important doar sa ai grija sa urmezi principiile pe care le urmeaza adevaratii oratori.

•    Relevanta

Oamenii te vor asculta daca ceea ce urmeaza sa spui are relevanta pentru vietile lor. Daca vei spune ceva ce este important doar pentru tine si nu pentru cei care te asculta, atunci cu siguranta nu le vei capta atentia.

•    Sublinierea anumitor informatii

Poate ca ai reusit deja sa le captezi atentia celor din public dar trebuie, totusi, sa ai grija din cand in cand, sa subliniezi ceea ce ai dorit sa spui, sa scoti in evidenta ceea ce e important atat pentru tine, cat si pentru auditoriu.

•    Ai grija ce ton folosesti

Daca iti vei spune discursul pe un ton constant, atunci iti vom garanta ca indiferent de tema comunicata ii vei pierde pe cei din public usor… usor. Foarte multi reusesc sa se decupleze de sunetele de fundal pentru a se concentra pe ceea ce este cu adevarat important pentru ei, asa ca incearca sa nu devii un sunet de fundal pentru publicul tau. Incearca sa iti schimbi tonul vocii pe parcursul unei prezentari pentru a le capta atentia celor care te asculta.

Nu vorbi prea repede si accentueaza cuvintele de baza, vei dori ca acestea sa le fie de ajutor ascultatorilor in dezvoltarea ulterioara a ideii comunicate.

•    Elimina eventualele distrageri

Trebuie sa ai mare grija cum si unde iti alegi sa comunici ceva unui public. Trebuie sa te prezinti impecabil, trebuie sa fii bine imbracat si sa nu fie nimic gresit la imaginea ta pentru ca oamenii vor avea tendinta de a se concentra si asupra acelui lucru in loc sa te asculte.

Alege o sala in care sa se auda foarte bine ceea ce spui sau ai grija sa folosesti un echipament potrivit pentru o foarte buna amplificare a sunetului.
Incearca sa te folosesti de lucruri care te pot ajuta sa plantezi informatia in mintea ascultatorilor. Fa o prezentare in ppt sau foloseste un flipchart. In cazul unora, memoria vizuala este mai puternica decat cea auditiva, asa ca vei "impusca mai multi iepuri deodata".

Ca sa te prezinti foarte bine in public trebuie sa fii foarte bine pregatit. Incearca sa nu te prezinti cu un discurs scris, ci sa vorbesti liber. Oamenii au tendinta sa nu aprecieze acei vorbitori care nu ies din limitele impuse de ceea ce au pe foaie. Nu strica sa iti trasezi niste idei dupa care sa te ghidezi in ceea ce doresti sa comunici, dar doar atat – niste idei nu un intreg discurs.

Spuneam ca trebuie sa fii foarte pregatit. Este posibil ca dupa discurs sa fii asaltat de intrebari din public. Ar fi total nepotrivit sa nu stii sa raspunzi corect la intrebari ce tin tocmai de subiectul comunicat.

Incearca sa faci cat mai multe exercitii inainte de a vorbi in public. Fa aceste exercitii in fata oglinzii si vezi ce elemente din limbajul tau verbal ar putea sa tradeze emotia. Publicul este foarte exigent si tu trebuie sa fii constant la inaltime pentru a-i atrage atentia.


Tags: captarea audienteispeakertehnici discursivecomunicare idei

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]