Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri 12 Dec. 2023 87
Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste, deoarece nu se uita niciodata. Oamenii sunt elementul cheie al succesului, asa ca noi te vom ajuta sa ii gasesti pe cei mai buni.

Fiecare antreprenor isi doreste sa aiba in echipa sa cei mai buni angajati. Sa fie implicati, sa aiba initiativa, experienta, sa comunice usor si eficient. Deoarece acest tip de angajat este valoros pentru orice companie, gasirea si pastrarea sa pe termen lung poate fi o adevarata provocare. 

Am creat un scurt ghid care iti va fi de ajutor in atragerea, identificarea si fidelizarea celor mai potriviti oameni. 

1. Stabileste si promoveaza corect valorile companiei

Cultura organizationala pe care o vei stabili, pentru a fi autentica, trebuie sa contina o mare parte din valorile tale. Insa, dincolo de o poveste frumoasa, aceasta trebuie sa fie pusa in practica, in fiecare zi, prin fiecare exemplu, incepand cu tine. Dincolo de aceste valori, gandeste-te bine daca exista anumite cauze sociale sau de mediu pe care vrei ca firma ta sa le sustina. Fiecare companie are un set unic de valori care ar putea atrage angajati buni.

2. Arata preocuparea ta pentru starea de bine a angajatilor

Chiar si in 2023 exista inca multe persoane aflate pe posturi de conducere care afirma cu mandrie ca niciun om nu este de neinlocuit. Aceasta abordare s-a demonstrat a fi una ineficienta pe termen mediu si lung, asa ca este indicat sa stai cat mai departe de ea. 

Acorda atentie nevoilor angajatilor, de la detalii precum faptul ca prefera prosoape hartie sau uscator de maini, pana la beneficiile extrasalariale pe care si le doresc. Chiar daca unele par mici detalii, oamenii vor aprecia deschiderea ta catre nevoile lor si acest lucru se va putea observa in implicarea lor profesionala. 

3. Ofera oportunitati de dezvoltare

O alta modalitate excelenta de a atrage angajati valorosi este sa oferi oportunitati de dezvoltare in cadrul companiei tale. Chiar daca afacerea ta este abia la inceput, transmite-le oamenilor faptul ca exista un loc pentru ei, daca isi doresc, in planurile tale. Acest lucru le va oferi un plus de confort emotional si, de asemenea, va fi o motivare in plus pentru a-si canaliza toate eforturile in obtinerea performantelor profesionale. 

4. Pastreaza echilibrul dintre viata profesionala si viata personala

Exista numeroase studii ce confirma faptul ca, atunci cand oamenii dezvolta o relatie mai apropiata cu superiorii si colegii, au rezultate profesionale mai bune. Omul este prin definitie o fiinta sociala si, prin urmare, are nevoie de conexiuni autentice cu cat mai multe persoane. Crearea unui mediu de lucru ce pune pret pe echilbrul dintre viata personala si cea profesionala va fi un magnet atat pentru noii angajati, cat si pentru cei existenti. Acesta este un mod sanatos de a petrece timpul la munca, atat pentru angajati, cat si pentru tine, ca antreprenor. 

Organizeaza iesiri periodice cu echipa ta, fie la un restaurant in oras, fie intr-un binecunoscut team building, pentru a ajuta la descoperirea oamenilor la un alt nivel decat cel protocolar din timpul programului de munca. 

Pe piata de munca extrem de competitiva de astazi, angajatorii trebuie sa investeasca intr-o abordare mai variata pentru atragerea si recrutarea angajatilor. Fiecare companie poate atrage oamenii potriviti cu know-how. Foloseste-te de informatiile de mai sus, iar cu o atitudine deschisa, vei avea echipa pe care ti-o doresti.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: promoveaza corect valorile companieibeneficiile extrasalarialeoportunitati de dezvoltare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]