Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa creezi un program de internship bun

de Alexandra Popescu 01 Mai. 2014 2680
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programele de internship sunt din ce in ce mai populare, iar perioada de vara, in care multi studenti cauta un loc in care sa isi perfectioneze abilitatile, este tot mai aproape. Conform unui studiu realizat de catre internships.ro, s-a constatat ca 56% dintre respondenti au planificat sa angajeze mai multi interni in 2014, procent care a crescut cu 8% fata de cel din 2013. Mai mult, 62% isi doresc sa creeze programe mai structurate pentru internship-uri, ceea ce le-ar aduce mai multe beneficii pentru firma.

Studentii cauta tot timpul internship-uri, pentru ca astfel pot obtine o perioada cat de mica de experienta in domeniu. Insa, daca programul il obtin intr-o companie unde isi doreau sa ajunga de mult timp, lucrurile stau si mai bine, deoarece se vor dedica mai mult pentru a obtine un loc de munca platit in companie. 
 
Prin internship iti gasesti un loc, iti perfectionezi munca si obtii un loc de munca intr-o cariera la care ai visat tot timpul. Companiile ofera astfel de stagii din ce in ce mai mult, mai ales ca prin acest mod pot recruta tinere talente care au idei inovatoare pentru viitor. 
 
Totusi, pentru asta ai nevoie de un program de internship puternic, care sa te avantajeze. Aici sunt cateva recomandari de la Lauren Berger, expertul bazei de internship din Los Angeles.
 
1. Defineste rolul. Este important sa iti rezervi un timp de gandire cu privire la sarcinile pe care doresti sa le atribui unui intern, pe care iti doresti sa le invete si isi doreasca sa le invete de la tine. Un bun internship ofera o mai buna intelegere a programului, a companiei si a industriei in ansamblu. Aici trebuie sa invete cat mai multe de la cei care se ocupa de ei si sa isi petreaca mai putin timp la cafele si tigari.
 
2. Training. Inainte de a-l instala pe un post, internul trebuie sa invete cum sa lucreze cu anumite programe, platforme sau alte lucruri de baza, fara care nu isi poate desfasura activitatea. Pentru asta trebuie sa organizezi o sesiune de orientare. Odata ce va avea lista de sarcini, internul o va efectua, iar notele domeniului de formare vor fi necesare pentru el.
 
3. Numeste un supraveghetor. Stagiarii sunt la inceput, asa ca au nevoie de o persoana pe care sa o intrebe constant tot ceea ce nu stiu si lucruri noi care apar pe parcurs. Daca nimeni nu este la birou, ei nu trebuie lasati singuri, mai ales ca nu cunosc bine tot ceea ce au de facut.
 
4. Ramaneti ingaduitor. Este foarte important sa intelegi modul in care se aplica un internship, spune Berger. Stagiarii care nu sunt platiti trebuie sa indeplineasca sarcini stricte pentru ca ei nu inlocuiesc angajati obisnuiti. Nu trebuie sa te bazezi pe ei ca vor ajuta compania sa isi creasca cotele. Berger recomanda ca stagiile neplatite sa se limiteze la 12-15 ore pe saptamana. In Romania, internshipurile neplatite trebuie sa se limiteze la 4 ore pe zi, fara weekend.
 
5. Examineaza-i in mod regulat. Un internship nu dureaza o perioada indelungata. Poate porni de la o luna si poate continua pana la 3 luni. Insa, sunt si firme care le ofera posibilitatea internilor sa mai ramana si dupa aceasta perioada, daca ei isi doresc. Pentru asta, ei trebuie examinati tot timpul, trebuie sa le trimiteti feedback-ul timpuriu. Ofera-i posibilitatea unui intern sa puna intrebari, sa corecteze un comportament sau o performanta, daca este necesar.
 


Tags: internshiptrainingloc de muncaangajatisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]