Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresteti nivelul ROI-ului in afacerea dvs

de Maria Nicutar 07 Iun. 2011 4607
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

ROI-ul(Return On Investment) reprezinta o unealta care va masoara eficienta investitiilor in afacerea dvs. Antreprenorii si managerii trebuie sa detina abilitatea de a mari nivelul ROI-ului pentru a-si amortiza cheltuielile de investitie si pentru a-si mari profitabilitatea proiectelor.

ROI-ul se calculeaza astfel:
ROI=(Castig provenit din investitie-Costurile investiei)/(Costurile investitiei)

In prezent, consumatorii afectati de criza economica au devenit mai constienti asupra noilor metode de a-si achizitiona produsele necesare intr-un mod mai eficient, mai economic. Cu alte cuvinte, antreprenorii si managerii trebuie sa investeasca capital in acele directii care se dovedesc profitabile, care se pliaza cel mai fidel pe nevoile si dorintele clientilor.

Pentru a va creste rentabilitatea investitiilor trebuie, in primul rand sa efectuati masuratori la intervale regulate. In acest fel puteti sa tratati orice fluctuatie a ROI-ului in mod corespunzator(schimbare de strategie de marketing, alocarea de fonduri suplimentare pentru departamentul de advertising, elaborarea ofertei de produse, retragerea altor produse samd).

Trebuie sa fiti in permanenta pregatit sa va schimbati cursul investitiilor. Un ROI nemultumitor este indeajuns de convingator pentru a repozitiona strategii de actiune si pentru a elimina produse pentru care se dovedeste ca nu exista interes pe piata. ROI-ul este cea mai eficienta masuratoare a succesului unui proiect.

Cel mai important pas in cresterea ROI-ului este intreprins de specialistii dvs responsabili de vanzari. Cresterea vanzarilor este principala modalitate de crestere a ROI-ului.

In functie de tipul afacerii pe care il detineti, aveti la dispozitie mai multe metode de a va creste ROI-ul. Spre exemplu, daca detineti o afacere online, un expert in SEO(Search Engine Optimization) va poate aduce pe drumul cel bun.

Customer service-ul de calitate, promovarea inteligenta a produselor si asistenta relationistilor publici va ajuta, deopotriva, sa va mariti profitabilitatea investitiilor. Retinerea si fidelizarea unui numar mai mare de clienti sunt alte modalitati eficiente prin care sa va cresteti ROI-ul.




Tags: roireturn on investmentafacereprofitabilitatea investitiilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Vrei sa-ti deschizi un magazin online pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri
26 Oct 2020
In ziua de azi, este important sa ai o prezenta online: nu doar pe retelele de socializare, dar si un website pentru afacerea ta. Dar realizarea...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]