Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii un bun manager

de Andreea Rada 30 Iun. 2017 15799
4.15 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a fi un bun manager trebuie sa iti dezvolti o serie de calitati. Deoarece este nevoie de un set de calitati foarte extins, un manager este tentat sa isi dezvolte acele calitati pe care deja le are in loc sa adopte altele noi. Pentru un succes pe termen lung este intelept sa iti analizezi abilitatile de manager si apoi sa te provoci pe tine insuti pentru obtinerea unor abilitati noi.

Ce trebuie sa faci pentru a fi un bun manager:



• Sa intelegi dinamica echipei si sa incurajezi relatiile productive
Un bun manager trebuie sa cunoasca foarte bine cum actioneaza echipa lui. Trebuie sa stie foarte bine care este modelul de dezvoltare pe care il urmeaza aceasta echipa si sa ii incurajeze in concordanta.

In formarea unei echipe managerul trebuie sa ia in calcul un set divers de competente, personalitati si perspective. Este, intr-adevar, mai usor sa gestionezi o echipa formata din oameni care se inteleg bine, dar este mai productiv sa gestionezi o echipa formata din oameni diferiti. Ei isi vor folosi diferentele pentru a deveni creativi si inovatori.

• Sa delegi eficient
Formarea unei echipe intr-un mod eficient nu este suficienta pentru a avea succes. Managerul trebuie, de asemenea, sa stie care sunt urmatorii pasi. Sunt manageri care aleg sa se ocupe ei de majoritatea sarcinilor si ajung sa realizeze ca sunt depasiti de situatie.

Managerii eficienti sunt constienti ca delegarea unor sarcini persoanelor potrivite poate fi o actiune care va duce la cresterea productivitatii intregii echipe. Atentie totusi sa nu delegati sarcini unei persoane doar pentru ca ati observat ca are mai mult timp liber.

• Sa iti motivezi echipa
Inainte de a incepe procesul de motivare, trebuie sa faci o analiza asupra lucrurilor care ii motiveaza pe membrii echipei tale. Unii pot fi motivati de o vorba buna, altii devin motivati prin recompense financiare.

Incearca sa echilibrezi foarte bine aceste amanunte, daca nu o faci, vei crea conflicte in cadrul echipei, iar asta nu are cum sa fie eficient.

• Sa gestionezi eficient conflictele
Uneori, in ciuda efortului depus, apar probleme in cadrul unei echipe. Cauta cauzele unui conflict si apoi incearca sa il rezolvi astfel incat sa fie intreaga echipa multumita.

Nu fi nedrept, fa o buna analiza a tuturor angajatilor. Oamenii nu pot fi suficient de productivi daca observa ca efortul nu este depus in mod egal de membrii echipei. Elimina punctele slabe ale echipei si vei gestiona mult mai usor conflictele.

• Comunica
Oamenii sunt mult mai deschisi atunci cand observa ca sunt ascultati de catre manager. Este chiar si un instrument de motivare atentia ce vine din partea managerului.

Fii la curent cu toate activitatile membrilor echipei tale, atat activitati profesionale, cat si activitati personale. Afla ce le place sa faca in timpul liber,  poate iti va fi de folos pe viitor in organizarea unui team-building.

Incearca sa ii ajuti daca au probleme in plan personal, evident in cazul in care iti vor permite acest lucru. Oamenii tind sa devina mai putin eficienti daca au neajunsuri in plan personal. Trebuei sa exista un echilibru in toate pentru a putea fi productivi.

• Fii eficient in planificarea si luarea deciziilor
Incearca sa soliciti ajutorul echipei atunci cand vine vorba de acest aspect. Doar pentru ca tu esti managerul nu inseamna ca trebuie sa le faci pe toate singur. Echipa ta este implicata la un alt nivel si atunci poti avea o viziune proaspata si care sa iti fie de folos. Iar faptul ca le ceri parerea ii va face sa se simta importanti in procesul de evolutie al companiei.

O buna planificare inseamna o buna definire a scopurilor, realizarea unor prognoze care sa te ajute sa faci lucrurile potrivite in ordinea in care trebuie. Planificarea te ajuta sa iti dai seama unde te pozitionezi in prezent, dar, mai presus de toate, unde doresti sa te pozitionezi pe viitor.

• Preia controlul
Managerul trebuei sa detina controlul pentru toate activitatile din companie. Chiar daca nu indeplineste personal fiecare sarcina trebuie sa cunoasca pasii pe care ii vor face membrii echipei.

Nu face greseala de a te ascunde in spatele echipei tale. Nu da vina pe ei pentru lipsa de eficienta. Nu fii brutal si nu cere respect. Pentru a fi respectat trebuie sa te comporti de asa natura in cat sa il castigi, nu sa il impui.

Tine-ti intotdeauna cuvantul dat. Daca echipa ta nu va vedea asta la tine cum vei putea sa te astepti tu de la ei sa isi respecte termenele limita. Nu iti pierde optimismul, dar in acelasi timp fii realist.

Lucrati impreuna pentru a reusi impreuna.

 



Tags: managerproductivitateeficientarezolvarea conflictelormotivare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.15 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Estimarile managerilor: O crestere accentuata se va inregistra in comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Managerii estimeaza o crestere a activitatii si a preturilor in comertul cu amanuntul. De asemenea, se va instala si o relativa stabilitate a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]