Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri 29 Ian. 2024 36
Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile imobilului. De aceea, una dintre cele mai la indemana solutii au devenit creditele ipotecare. Desi acestea sustin cea mai mare parte a costurilor, institutiile financiare solicita un anumit avans din partea viitorului proprietar.

Iata cum poti sa economisesti bani pentru acest avans, astfel incat sa te apropii si mai mult de indeplinirea visului tau.


Stabileste un buget lunar pe care sa-l respecti
 

Un buget lunar iti ofera o imagine clara asupra veniturilor tale si a cheltuielilor lunare si te ajuta sa identifici principalele categorii de costuri pe care le ai. Pentru a stabili cat mai realist un astfel de buget, incepe prin a lista toate sursele tale de venit lunar. Include salariul, veniturile suplimentare si orice alte surse de venit. Dupa ce ai stabilit care sunt veniturile totale, identifica toate cheltuielile lunare. Acestea pot fi: cheltuieli fixe, precum chiria, facturile utilitatilor, asigurarile, si cheltuieli variabile, cum ar fi alimentele, transportul, divertismentul si orice alte cheltuieli care pot varia de la luna la luna.


Mai apoi, scade totalul cheltuielilor de la totalul veniturilor pentru a obtine diferenta. Daca diferenta este pozitiva, ai un excedent, iar acesti bani pot fi directionati catre economiile din care sa platesti avansul necesar pentru credite ipotecare.


Implementeaza regula 50/ 30/ 20 de economisire


Ca sa poti economisi mai usor, poti sa implementezi regula 50/ 30/ 20. Aceasta ofera un cadru simplu pentru a gestiona veniturile si cheltuielile, promovand echilibrul intre necesitati, placeri si construirea unui viitor financiar securizat.


Concret, regula 50/ 30/ 20 presupune ca aproximativ 50% din veniturile tale ar trebui sa fie alocate pentru cheltuielile esentiale si necesare, 30% din venituri ar trebui sa fie rezervate pentru cheltuieli optionale sau dorinte si 20% din veniturile tale ar trebui directionate catre economisire. Desigur, daca veniturile iti permit si iti doresti sa economisesti banii necesari intr-un timp mai scurt, poti sa ajustezi procentele astfel incat sa se potriveasca obiectivelor tale. 


Pentru a putea directiona un procent mai mare din venituri catre economii, poti sa analizezi cu atentie cheltuielile optionale. Stabileste cate dintre aceste cheltuieli aduc o valoare reala in viata ta si renunta la celelalte.


Vinde obiectele de care nu mai ai nevoie


Vanzarea obiectelor de care nu mai ai nevoie este o strategie inteligenta si accesibila, care iti poate aduce nu doar bani suplimentari, ci si un mediu de viata mai simplu si ordonat. Iata cum poti sa organizezi acest proces:

  1. Incepe prin a face o lista a obiectelor pe care le detii si pe care le poti vinde. Aceasta poate include haine, echipamente sportive, electrocasnice, mobilier sau orice alt obiect pe care nu l-ai folosit de ceva timp;
  2. Stabileste preturi realiste. Cand evaluezi obiectele pentru vanzare, fii realist in privinta preturilor. Cauta preturi similare pentru obiecte asemanatoare pe platforme online sau in magazine pentru a obtine o idee corecta a valorii lor;
  3. Foloseste site-urile online special create pentru vanzare si pune anunturi clare si atractive, cu fotografii de calitate si descrieri detaliate;
  4. Depune banii obtinuti intr-un cont de economii. Astfel, in timp, vei obtine si o dobanda care se va adauga la suma depusa initial. Si, in momentul in care gasesti locuinta mult dorita, vei putea sa folosesti acest venit suplimentar obtinut din dobanda pentru avansul solicitat de institutia financiara la care apelezi.

Concluzionand, economisirea pentru un avans la credit necesita disciplina si planificare atenta, dar beneficiile pe termen lung justifica eforturile depuse. Prin identificarea si implementarea strategiilor potrivite, precum vanzarea obiectelor neutilizate, stabilirea unui buget eficient si cheltuirea banilor intr-un mod responsabil, poti crea o baza financiara solida pentru obiectivul tau. 


sursa foto: Shutterstock

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: creditcredit ipotecar

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]