Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa gasesti inlocuitorul perfect pentru afacerea ta

de Alexandra Popescu 17 Apr. 2014 2163
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pornesti o afacere, o dezvolti, are succes, dar la un moment dat va trebui sa predai stafeta altcuiva. Multi se intreaba cand este, de fapt, timpul pentru acest pas. Pe langa asta vin o alta serie de intrebari: cui ar trebui sa incredintezi munca ta?, este sau nu competent?, iti va ajuta compania sa creasca? Toate astea este normal sa apara in mintea unui afacerist de succes.

Pe de-o parte este o miscare inteligenta, mai ales daca compania a crescut mult, iar tu nu mai ai posibilitatea si puterea sa o gestionezi. Pe de alta parte te gandeti ca oferi cheia unei afaceri altcuiva, afacere pe care tu ai construit-o inca de la cel mai mic detaliu, pe care o iubesti si nu iti doresti sa se naruie peste cateva luni.
 
Cand incredintezi afacerea altcuiva trebuie sa stii de la inceput ca este competent sa o conduca. Nu o vei da oricui, cuiva care nu are experienta sau niste reusite in spate. Trebuie sa gasesti omul care a avut capacitatea sa aduca unei alte companii succesul si profitul, care a avut capacitatea sa ii creasca veniturile cu o suma impresionanta si pe care a dus-o pe drumul cel bun. Cand gasesti acel om vei sta mai linistit. 
 
In cee ce urmeaza avem cateva sfaturi de la conducatorul companiei NerdWallet, care sa ne ajute sa gasim momentul potrivit unei inlocuiri, urmand anumiti pasi esentiali.
 
1. Fa-te invechit. Daca ai construit o companie e succes, trebuie sa cresti pana in momentul in care experienta ta atinge un nivel superior, iar tu devii mare pentru aceasta. Atunci va trebui sa predai stafeta. Desigur, vei vrea ca cel care iti duce compania mai departe sa fie mai bun ca tine. Insa, daca afacerea ta nu va putea rula fara tine, atunci va trebui sa intervii deoarece s-ar putea narui.
 
2. Fii sincer cu defectele tale. Trebuie sa recunosti ca afacerea ta va avea nevoie de cineva cu o mai mare experienta in domeniu. Acesta poate veni cu solutii noi in ceea ce privesc problemle companiei si cu idei noi de dezvoltare.
 
3. Trebuie sa stii cum va arata succesorul tau. Inaite de a-l gasi, trebuie sa stii ce cauti. Asa ca trebuie sa programezi multe intalniri unde vei cunoaste multi adepti, dintre care doar unul sa fie cel perfect.  Cel care iti va lua locul trebuie sa fie capabil sa duca in spate o companie.
 
4. Strange-ti lucrurile si pleaca. Inainte sa pleci, orgeanizeaza intalniri cu persoanalul tau si dicutati despre tot, evalueaza comunicarea, lucrul in echipa, si prezinta-i-le succesorului tau. Intalneste-te de mai multe ori cu el, discutati tot ceea ce este nevoie pentru ca acesta sa preia compania exact de unde tu ai lasat-o.
 
Dupa ce urmezi toti acesti pasi, este timpul sa te retragi, sa te ocupi de familie, de proiectele tale individuale care sa te faca fericit. Vei fi sigur ca ai lasat compania pe maini bune, iar implinirea va fi si mai mare atunci cand vei vedea ca aceasta prospera.

 


Tags: afacereafacerisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]