Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti faci angajatii sa iti iubeasca afacerea?

de Adela Simonescu 25 Iun. 2013 2609
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gandul ca afacerile noastre sunt pe maini bune este unul dintre cele mai dezirabile. Plecam in delegatii si in vizite, mergem in concediu sau poate ca stam acasa cateva zile. Per total, nu ne dorim decat sa stim ca afacerile noastre au ramas pe mainile oamenilor potriviti.

Pentru multi, afacerea personala este precum un copil micut. Trebuie sa ai grija de ea ca sa stii ca va creste bine, ca se va dezvolta in conditii optime! Si trebuie sa investesti in ea bani si, mai presus de orice, timp, energie, atentie, iubire.

Si ar fi curata nebunie sa iti lasi copilul cu o bona in care nu ai incredere, cu o bona care vine la munca tarziu, sta cu ochii pe ceas, abia asteptand sa plece odata acasa. Ii ceri sa il hraneasca pe cel mic la fiecare doua ore, cu hrana buna. Ii ceri sa ii schimbe scutecul de cate ori este necesar. Ii ceri sa se joace cu el si sa il distreze, sa nu tipe la el si sa il lase sa picteze chiar daca va face mizerie pe masa. Cate dintre acestea vor fi facute? Cate dintre dorintele tale vor fi respectate? Va dati seama!

Si aceeasi situatie apare si cand discutam despre afacerile noastre. Prea des, interviurile de recrutare au loc rapid, pe fuga si lasam sa intre in fortareata oameni care nu merita eforturile si investitiile. Ajungem sa avem oameni care vin la munca din sila si pentru ca altceva nu au ce face, oameni care isi indeplinesc sarcinile cu greutate si fara pic de entuziasm si pasiune!

Iata si cum puteti modifica aceasta situatie la 180 de grade, prin intermediul a 3 strategii viabile, indiferent ce afacere detineti:

1. Salarii mari, bonusuri mari!
Puteti sa cereti rezultate exceptionale si sa aveti si oamenii potriviti. Daca nu le oferiti combustibil, oamenii nu "functioneaza". Asa stau lucrurile si nu altfel! Desigur, si alte beneficii sunt notabile pentru angajatii nostri, insa fara salarii mari, ele nu isi vor face efectul.

2. Mandria ca fac parte din companie este esentiala. In momentul in care spui ca faci parte din compania X si aici este vorba despre cel mai tare retailer de gadgeturi pe online si offline din Romania, lucrurile suna bine de tot!

Desigur, nu toti avem companii de top, leaderi in industriile lor. Cu toate acestea, afacerile mici pot starni mandria angajatilor daca stim cum sa spunem povestea!

Spuneti-le angajatilor despre inceputurile acestei afaceri si aratati-le ce progrese se efectueaza. Demonstrati-le ca jucati fair si ca tintiti cat mai sus, insa doar cu ajutorul lor.

3. Ajutati-i sa se dezvolte. Cat timp au ceva de castigat, in afara de salariu, lucrurile vor merge bine, direct proportional cu marimea castigului! Daca la finalul unui an de lucru, un angajat detine inca 5 diplome care sa ateste ca a devenit expert in domeniul sau de referinta, lucrurile vor merge struna. Daca la finalul unui an de lucru, omul nostru este in acelasi stadiu, nu a progresat absolut deloc, motivatia sa va fi la pamant si entuziasmul sau la fel.

Nu ezitati sa investiti in oamenii pe care ii doriti alaturi intr-o cursa lunga! Afacerile voastre va vor multumi!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]