Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa lucrezi productiv de acasa: 4 sfaturi de pus in practica

de Idei de afaceri 14 Mai. 2020 3229
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie ca faci asta in mod normal sau aceasta optiune a devenit o necesitate in contextul actual, lucratul de acasa are numeroase beneficii. Totusi, chiar daca ai libertatea de a-ti organiza programul dupa bunul plac, uneori s-ar putea sa simti ca nu reusesti sa te motivezi suficient pentru a finaliza proiectele.

Bineinteles, fiecare are modul propriu de a lucra, insa poti apela la diferite solutii care te pot ajuta sa te concentrezi mai bine si sa iti gasesti energia necesara pentru a incepe ziua de lucru. Iata cateva sfaturi practice pe care ar trebui sa le ai in vedere:


Stabileste o rutina

Atunci cand mergi la birou, faptul ca te pregatesti sa pleci de acasa si drumul pana la birou reprezinta rutina care te ajuta sa te pregatesti pentru ziua de lucru. Insa atunci cand esti acasa, trebuie sa iti creezi propria rutina care sa te motiveze sa incepi munca, fie ca e vorba de pregatirea cafelei, fie ca citesti stirile diminetii sau faci miscare.


Odata ce ai inceput munca, e bine sa pui la punct si un program de lucru pentru a limita lucrurile care iti pot distrage atentia. Evita sa faci alte activitati in programul stabilit pentru munca si stabileste pauze sau intervale de timp in care te poti ocupa de treburile casnice.


Echipeaza-ti spatiul de lucru

Locul in care lucrezi iti poate influenta in mod semnificativ productivitatea. Daca ai nevoie de un spatiu bine organizat pentru a fi productiv, atunci poti alege un loc din casa unde simti ca poti lucra eficient. Chiar daca stai intr-o camera separata sau la masa din bucatarie, asigura-te ca ai la dispozitie tot ce ai nevoie.


Tine mereu la indemana laptopul, telefonul de munca sau imprimanta, pentru care sa ai un stoc suficient de cartuse, mai ales daca o folosesti frecvent. Daca trebuie sa te ridici mereu de la birou pentru a cauta ceva, inseamna ca vei pierde timp. In schimb, obiectele de care nu ai nevoie in fiecare zi pot fi depozitate in containere de arhivare sau cutii.


Creeaza o lista cu prioritati

O lista care sa contina tot ceea ce ai de facut intr-o zi de lucru te poate ajuta sa ramai organizat si motivat atunci cand lucrezi de acasa. Imparte lista intre task-uri pe care le poti termina intr-un timp scurt si task-uri care necesita mai mult efort. Poti incepe cu cele simple, astfel incat sa simti ca ai facut progrese.


Noteaza tot ce ai de facut pe laptop, in agenda sau pe un flipchart pentru a putea sa urmaresti mai usor progresul si sa nu risti sa uiti anumite task-uri doar pentru ca nu le-ai notat in prealabil. In plus, vei avea satisfactia de a bifa fiecare sarcina rezolvata.


Gaseste o pozitie confortabila

Atunci cand nu ai o pozitie corecta in timp ce lucrezi, productivitatea iti poate fi afectata. E recomandat ca, atunci cand stai la birou, partea de sus a ecranului unui computer sau laptop sa fie la nivelul ochilor, iar distanta dintre ochi si monitor sa fie de cel putin 50 de cm. Cand tii bratul intins, acesta nu ar trebui sa atinga monitorul. Eventual, poti alterna cu lucratul stand in picioare.


Acelasi lucru este valabil si in cazul in care nu ai suficienta lumina naturala, deoarece lumina artificiala iti oboseste ochii. Ar fi bine sa plasezi biroul in fata unei ferestre sau paralel cu aceasta. Lumina naturala iti creste capacitatea de concentrare si scoate in evidenta micile detalii.


Lucratul de acasa are numeroase avantaje, dar este important sa stii ce poti face pentru a lucra cat mai productiv. Stabileste o rutina pentru a incepe ziua de munca, pune la punct un program de lucru, gaseste locul potrivit pentru a lucra si asigura-te ca ai la indemana toate echipamentele necesare pentru a te apuca de treaba.

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: lucru de acasaorganizareconfortspatiu de lucru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]