Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa lucrezi rapid si eficient

de Alexandra Popescu 08 Mai. 2014 2228
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii nu au mereu mult timp la dispozitie, iar o modalitate prin care acestia sa lucreze rapid si eficient este cea mai buna. Ei au multe proiecte, au de raspuns la multe mailuri, au multe intalniri, iar toate acestea trebuie rezolvate in fiecare zi intr-un timp in care sa ii avantajeze si sa nu-i determine sa stea ore intregi peste program, stresati ca nu termina treaba.

Toate acestea le-ar putea afecta viata de familie si viata sociala, pe care o are oricine. Trebuie sa gaseasca o modalitate prin care sa lucreze relaxati, prin care sa cuprinda doar necesarul si esentialul si sa nu se lungeasca cu unele activitati care nu prezinta o importanta mai mare de cateva minute. Pentru asta avem cateva sfaturi prin care sa reusesti sa lucrezi mult mai rapid.
 
Gaseste o singura pista in minte. O persoana are in medie 70.000 de ganduri pe zi, care inseamna 49 pe minut. Incearca sa te gandesti exact la ceea ce faci pentru a ramane concentrat. Distragerile, chiar si prin gand, te pot afecta in finalizarea la timp a unei activitati.
 
Nu te opri! In caz ca ramai blocat pentru mai mult de 30 de secunde, deplaseaza-te. S-ar putea sa ai nevoie de o pauza sa iti pui gandurile in ordine. Pauzele productive sunt oricand binevenite.
 
Nu intreba nimic din ceea ce faci in primele 15 minute. Inceputul conteaza, asa ca trebuie sa ai continuitate.
 
Realizeaza prima ciorna in 15 minute. Chiar daca este una nu prea buna, primele idei din prima ciorna sunt cele pe care tu le-ai avut in acel moment si ti s-au parut foarte bune. Pe acelea le poti ajusta cum vrei tu si le poti imbunatati pe parcurs.
 
Scrie scurt mailurile, incercand sa nu depasesti 140 de caractere, pentru ca altfel nu mai stii ce sa spui. Concentreaza tot ceea ce este important intr-un mesaj scurt si la obiect.
 
Pastreaza-ti biroul curat, pentru ca acest lucru te va face sa gandesti mai limpede. Dezordinea bruiaza pe oricine, in schimb curatenia te relaxeaza si iti ofera inspiratie si liniste.
 
Pastreaza lumina aprinsa. O lumina puternica te ajuta sa gandesti clar, in timp ce una difuza te adoarme si iti provoaca raspandita lene. Ai observat ca lumina naturala in timpul unei zile insorite te ajuta sa ai inspiratie, iar ideile sunt mai numeroase. Lumina mai pala este cea care te distrage de la ceea ce ai de facut si te indeamna sa iti indrepti atentia spre lucruri care nu au nicio legatura cu munca ta.
 
Asculta muzica in timp ce lucrezi. Muzica de fundal te ajuta sa iti termini indatoririle mult mai rapid si te relaxeaza mai mult decat linistea totala. In plus, vei constata ca iti rezolvi toate task-urile mult mai  eficient, iar ideile tale apar de unde nu te astepti.
 
Tinand cont de aceste sfaturi, vei putea sa lucrezi productiv si sa iti concentrezi atentia pe ceea ce este important. In plus, vei invata sa cuprinzi esentialul in putin si sa nu te pierzi in explicatii.
 


Tags: antreprenoriproiectesfaturiproductivitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei
26 Oct 2021
Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar. "In ceea ce...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]