Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa previi dezastrele naturale care iti pot afecta compania

de Alexandra Popescu 27 Aug. 2014 2363
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Calamitatile naturale sau unele dezastre provocate pot fi fatale companiilor. De exemplu, cutremurul de magnitudinea de 6.0 pe scara Richter a zguduit bine sediul eBay din California, luandu-i prin surprindere, cutremurul fiind cel mai puternic din ultimii 20 de ani din acea zona.

 
Acelasi lucru i s-ar putea intampla oricarei companii. Conform cercetarilor unui birou de asigurari din SUA, cele mai multe dezastre au fost provocate de urmatoarele cauze, iar pierderile sunt unele colosale:
 
1. Uragane/furtuni – 158 de miliarde de dolari
2. Tornade – 141 de miliarde de dolari
3. Furtuni de iarna (viscole) – 28 de miliarde de dolari
4. Terorism – 25 de miliarde de dolari
5. Evenimente geologice – 18 miliarde de dolari.
 
Vremea nu o poti schimba, dar te poti pregati pentru asta. In continuare sunt prezentate 5 sfaturi care te-ar putea ajuta.
 
1. Verifica sistemele backup de urgenta
Pana de curent este modul cel mai frecvent prin care dezastrele naturale afecteaza afacerile. Dependenta de tehnologie inseamna ca aproape nicio operatiune nu se poate face fara electricitate. Un generator poate fi solutia pentru compania ta. Acesta este o rezerva de curent in cazul in care se instaleaza o pana de curent. Este nevoie ca macar computerul principal sa functioneze pentru a fi furnizate informatii critice. Asa ca investitia intr-un generator este una ideala.
 
2. Incarcarea telefoanelor mobile
Atunci cand calculatoarele sunt moarte, oamenii se pot baza fara nicio retinere pe telefoanele mobile (care au luat, intr-un fel sau altul, locul calculatoarelor sau au preluat functiile acestora). Comunicarea este esentiala, nu numai pentru afacerea ta, ci si pentru siguranta tuturor. Baterii solare, de rezerva sau incarcatoare la manivela ofera posibilitatea incarcarii dispozitivelor atunci cand puterea tehnologiei este stinsa. 
 
3. Backup-ul datelor
Timpul inseamna bani, dar si datele de asemenea. Asa ca ar trebui facut backup regulat, in caz de dezastre. Exista o multime de mijloace prin care poti face acest lucru, dar pentru linistea ta este bine sa ai o copie fizica la indemana. Nu te zgarci la jump drive-uri. Asigura-te ca furnizorii de servicii IT te informeaza cu privire la riscurile fizice si la planurile de urgenta.
 
4. Prioritizeaza functiile-cheie ale afacerii
Identifica must-have-ul operatiunilor tale de afaceri din timp si stabileste cine ar trebui sa le ruleze. De exemplu, asigura-te ca personalul specific IT stie ca este responsabil pentru protejarea si recuperarea sistemelor tale informatice. Nu uita de angajati: functiile HR, cum sunt platile si beneficiile administrative, ar trebui sa fie capabile sa functioneze orice s-ar intampla.
 
5. Vorbeste cu compania de asigurari
Iti poti asigura echipamentul fizic, insa ce se intampla cu marele potential pierdut: pierderea veniturilor. Un studiu arata ca lipsa asigurarii de acoperire corespunzatoare a fost asociata cu un pericol pentru operatiunile continue mai mult decat distrugerea proprietatilor fizice. Discuta cu compania de asigurari despre acoperirea disponibila – asigura-te ca ai toate informatiile de asigurare vitale, inclusiv contacte, gata pentru a fi accesate la momentul potrivit.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenoricalamitatidezastre naturalecompaniipreventie calamitatisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]