Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa recrutezi personal cu succes? Iata 9 pasi esentiali!

de Victor Oancea 18 Sep. 2012 4244
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Procesul de recrutare ramane unul dintre cele mai dificile activitati cu care avem de-a face in conducerea unei afaceri. Si este normal sa fie asa din moment ce bunastarea afacerii este in raport direct cu nivelul calitatii angajatilor pe care ii detinem. Cu alte cuvinte, un angajat nepotrivit nu va reusi niciodata sa rentabilizeze sau sa profitabilizeze o afacere.

Iata si pasii pe care sa ii respectam pentru a reusi sa recrutam personal cu succes, pasi recomandati de Margaret Heffernan pentru publicatia INC:

1. Concepe o descriere de job cat mai corecta. Stabileste datoriile, sarcinile, responsabilitatile ce ii revin candidatului in cauza. Stabileste si ce abilitati si competente ii sunt necesare, cum se lucreaza in companie si toate detaliile pe care le consideri esential de cunoscut de catre un potential angajat.

2. Cunoaste-ti angajatii valorosi pe care ii ai alaturi deja. "Esti sigur ca nu exista vreun talent in interior care sa prinda aceasta oportunitate deschisa? Angajarile in interior tind sa fie mai viabile decat cele din afara asa ca daca promovezi pe cineva din companie e probabil sa iti reduceri riscurile", noteaza Margaret Heffernan pentru INC.

3. Alinieaza-ti valorile cu procesul angajarii. Stabileste clar care sunt valorile la care tii si transmite acest lucru si potentialilor angajati.

4. Foloseste teste profesionale pentru a recruta angajatii potriviti si nu ezita sa cooptezi un evaluator din afara.

5. Asculta vocile care iti spun ca nu ai de-a face cu un candidat perfect. Nu exista candidati perfecti. Angajam un copywriter care nu lucreaza foarte bine in echipa dar este un geniu in creatie, angajam o secretara dezordonata dar cu o memorie extraordinara. Este esential sa stii ce puncte slabe au candidatii tai si sa descoperi cum poti sa te acomodezi cu defectele lor.

6. Negocierea salariului iti va spune totul despre angajatii in cauza.

7. Incepe cu o perioada de proba pentru a-ti diminua riscurile.

8. Coopteaza mentori care sa te ajute la integrarea noilor angajati.

9. Nu iti "vinde" compania. Cu alte cuvinta, nu transforma un interview intr-o oportunitate de a-ti promova, de a-ti "vinde" compania cu toate punctele ei forte. La fel trebuie sa procedeze si candidatul. Ramaneti echidistanti si priviti lucrurile dintr-o perspectiva cat mai obiectiva.




sursa foto: www.sxc.hu


Tags: recrutaresucces recrutareproces de recrutareafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]