Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te odihnesti si sa te relaxezi ca antreprenor

de Alexandra Popescu 09 Mai. 2014 2245
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenoriatul poate fi foarte obositor, mai ales in zilele in care intalnirile si proiectele neasteptate isi fac prezenta si trebuie sa le pui la punct. Cat ar fi unii de sceptici in privinta odihnei si a planului de relaxare si pentru a doua zi, iata ca acest lucru este elementul peste care nu trebuie sa treci. Oboseala poate duce la oboseala cronica, atunci cand nu dormi suficient, iar acest lucru iti poate afecta afacerea si colaborarile, dar mai ales deciziile pe care le iei in cadrul companiei.

Oboseala ne instiga la repezeala, nervi, tulburari de memorie, neconcentrare, dar ne afecteaza si relatia cu ceilalti. Un sef nervos si recalcitrant tot timpul este unul pe care oamenii nu si-l doresc, iar daca tu nu esti relaxat si nu poti comunica si respecta in acelasi timp angajatii, ei vor renunta sa te respecte la randul lor. 
 
Afacerile necesita trezitul de dimineata, iar cum pe multi abia daca ii poti ridica la ora 7 dimineata, ar fi bine ca seara sa fie una care sa te detaseze sau sa te faca sa gasesti solutii problemelor. Antreprenorii au un plan pentru orice, asa ca si pentru odihna lor va trebui sa fie unul. Planul aduce dupa el autodisciplina si va deveni un ritual normal la un moment dat. Iata cateva lucruri pe care sa le faci pentru a putea sa te trezesti dimineata si sa fii, in acelasi timp, odihnit si bun de munca.
 
Planifica-ti un mic dejun fabulos, la care sa te gandesti cu placere inainte. Prima masa a zilei este cea mai importanta, iar daca te hranesti bine si cu alimente sanatoase, care sa iti ofere energie, vei fi mult mai eficient la birou si vei avea toata energia sa iti urmezi task-urile zilei.
 
Dormi in bezna totala, deoarece melatonina si hormonii somnului se produc atunci cand este intuneric. Te vei odihni mult mai bine si nimic nu iti va distrage somnul.
 
Bea apa inainte sa mergi la culcare. Apa este si va fi un aliment important pentru corpul nostru, asa ca bautul acesteia inainte de somn te relaxeaza si intinereste.
 
Alege o patura pentru a te incalzi, pentru ca temperatura optima a somnului este intre 16 si 21 de grade Celsius. Pentru cei frigurosi poate ajunge si la 22-23 de grade. Somnul la o temperatura optima este odihnitor si ajuta corpul sa se relaxeze total. Somnul este, practic, cel mai important element pentru un afacerist si nu numai.
 
Pune alarma in cealalta parte a camerei, astfel vei evita sa apesi butonul de oprire. Ceasul este cel mai mare dusman al diminetilor, iar atunci cand alarma este langa tine, risti sa o opresti si sa nu te trezesti, ceea ce ar putea sa iti afecteze o intalnire importanta cu un colaborator pe masura. 
 
Opreste telefonul. In primul rand, telefonul emite radiatii care ne afecteaza creierul si somnul. Pe de alta parte, te poti trezi ca te suna cineva in miez de noapte, ceea ce te va tulbura de tot. Mai bine uita de grijile de la birou macar atunci cand dormi, pentru ca telefonul unui antreprenor suna destul de des.
 
Planifica cele mai importante planuri pentru a doua zi, pentru ca astfel te vei trezi mai entuziasmat pentru a te duce sa le rezolvi. 
 
Citeste o carte, insa nu una online. Aceasta te va conduce dincolo de ea si iti va relaxa creierul. Online-ul te distrage foarte rapid, asa ca o carte normala te ajuta sa te detasezi.
 


Tags: antreprenorisfaturiafacerisfaturi relaxare

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]