Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti echipezi sala de sedinte, pentru a fi functionala si moderna

de Idei de afaceri 26 Iul. 2024 23
Cum sa-ti echipezi sala de sedinte, pentru a fi functionala si moderna
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O sala de sedinte poate fi folosita pentru intalnirile cu echipa, cu partenerii sau chiar clientii tai. De asemenea, ea poate fi locul unde poti desfasura traininguri si prezentari interne. Prin urmare, va trebui sa iti echipezi sala de sedinte cu toate cele necesare functionarii ei moderne, de la aparatura de birou, pana la consumabile si produse de papetarie utile.

Videoproiector sau display

Pentru prezentarea si vizualizarea materialelor, fie ca vorbim de imagini, clipuri video sau prezentari de tip slide show, o sala de sedinte are nevoie de un videoproiector sau display de dimensiuni mai mari. 


Videoproiectorul, desi este o solutie clasica, ramane in continuare un echipament ideal pentru echiparea unei sali de sedinte si conferinte, mai ales daca sala este una mare. Avantajele acestuia sunt ca imaginea proiectata poate fi de dimensiuni considerabile si se poate folosi usor si pe o zona cu pereti albi. Ideal ar fi insa sa instalezi un ecran de proiectie. 


Pe alta parte, un display de prezentare reprezinta o solutie moderna. Este recomandat salilor mai mici sau medii. Display-ul ofera imagini mult mai calitative comparativ cu un videoproiector, respectiv nu are nevoie de o mentenanta periodica. Pentru a fi integrat armonios in spatiu, achizitioneaza si un suport pentru a fi montat pe perete. Aditional, ia in calcul si un sistem de videoconferinta pe care sa-l folosesti in sedintele cu partenerii externi sau cu unii colaboratori care lucreaza remote. 

Sistem de sunet

In completarea videoproiectorului sau a displayului, este necesara si instalarea unui sistem de sunet. Desi exista videoproiectoare sau displayuri cu boxe integrate, nu este suficient pentru a obtine un sunet de calitate si la un volum optim. 


Prin urmare, ai la dispozitie trei variante:


1. Instalezi difuzoare de plafon sau perete. Este o varianta potrivita pentru videoproiectie, respectiv daca sala este mare si vrei sa distribui uniform sunetul. 
2. Instalezi un soundbar. Este o varianta excelenta pentru un display, respectiv pentru o sala de dimensiuni mici sau medii. 
3. Exista si varianta unor boxe portabile. Este recomandat sa le ai in cazul unor probleme de functionalitate cu sistemul de sunet principal al salii. 

Solutii pentru sesiunile de brainstorming 

Pentru intalnirile cu echipa si gasirea celor mai potrivite idei la anumite probleme sau provocari de business, un whiteboard este foarte util. 


Tabla alba, aleasa in functie de dimensiunile dorite, are o suprafata reutilizabila, prin urmare ideile pot fi nelimitate. Este o solutie practica si accesibila pentru sesiunile de lucru colaborativ. Cu ajutorul ei, se pot nota si organiza principalele concluzii si decizii luate impreuna cu echipa ta. 

Prize, porturi USB si alte tipuri de conectivitate

In ziua de astazi, conectivitatea este un detaliu esential pentru buna desfasurare a sedintelor interne si a intalnirilor de afaceri. 


Asadar, dincolo de o conexiune foarte buna si stabila la reteaua de internet, participantii trebuie sa dispuna de cateva tipuri esentiale de conectivitate:

  • Acces facil la prize de incarcare.
  • Switch HDMI pentru comutarea laptopurilor sau a altor surse cu aceasta interfata comuna de afisare a informatiei.
  • Adaptoare pentru a asigura multiple conexiuni. De exemplu, USB-C la HDMI, DisplayPort la HDMI etc. 
  • Hub USB pentru introducerea dispozitivelor de tip stick sau hard-uri externe de stocare. 

Pentru o experienta facila si moderna, poti opta pentru dispozitive de conectivitate modulare, ce se pot incastra in mese dedicate pentru salile de sedinte. 

Accesorii si produse de papetarie

Nu in ultimul rand, participantii la sedinte si intalniri trebuie sa aiba la dispozitie cateva produse de papaterie de baza, precum foi de hartie, notite adezive si instrumente de scris. Optional, daca vorbim de traininguri, poti avea pregatite blocnotes-uri sau agende. 


In concluzie, sala de sedinte, indiferent de marimea ei, trebuie sa fie pregatita cu toate obiectele si echipamentele necesare. Astfel, intalnirile se vor desfasura intr-un mod confortabil si cu multiple posibilitati tehnologice. 


Sursa foto: Shutterstock

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

BNR: Deficitul contului curent a crescut

de Bianca Tila
14 Oct 2024
In primele opt luni din 2024, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 17,858 miliarde de euro. Rezultatul este in crestere cu...

3 metode de imbunatatire a performantei manageriale

de Idei de afaceri
13 Mai 2024
Intr-un mediu de business atat de competitiv, perfomanta manageriala poate face diferenta dintre un business de succes si unul mediocru. Totusi,...

Buget de casa noua: cum sa iti gestionezi eficient cheltuielile de instalare

de Idei de afaceri
19 Apr 2024
Ai facut ceva economii, te-ai sfatuit cu banca si, in sfarsit, te muti in casa noua. Prima ta locuinta este un vis implinit. Insa, mutarea intr-o...

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]