Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti motivezi echipa de angajati de la distanta: nu inceta sa faci proiectii pentru revenirea la programul normal

de Idei de afaceri 06 Apr. 2020 3743
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prin teleconferinte si munca de acasa, echipa ta are eficienta, isi indeplineste sarcinile de lucru, finalizati impreuna proiecte, totul pare a functiona optim. Insa, e normal sa ai temeri atunci cand esti in ipostaza de a coordona si de a gestiona atatea situatii din fata unui monitor.

Fara doar si poate, un lider chiar trebuie sa aiba putere de adaptabilitate si sa se plieze oricarei schimbari. Poate cea mai temere pe care o ai, fireasca, de altfel este aceea legata de motivarea angajatilor de la distanta. Cu cat un angajat devine mai demotivat, cu atat se vor manifesta mai multe semnale pe care e de preferat sa nu le ignori. Si cu atat intensitatea lor va creste. E important sa poti identifica cu destul de multa precizie, chiar si prin contact mediat, daca nivelul de motivatie al celor din echipa ta este scazut, mediu sau ridicat. Poti urmari acest lucru analizand implicarea lor, propunerile aduse, dorinta de revenire la programul normal.

In orice caz, poti tine seama de cateva recomandari pentru a reusi sa pastrezi coeziunea grupului din fata unui monitor.

Proiectii care vizeaza intreaga echipa

Chiar daca acum initiezi sedinte de coordonare cu angajatii pe platforme precum Skype, Hangouts sau Zoom, lucrurile vor reveni la normal. Este important sa prezinti grupului proiecte programate in viitorul apropiat, strategii pe care vrei sa le pui in aplicare, precum si idei pentru imbunatatirea conditiilor de munca.

In acest timp, poti analiza la rece ce minusuri ar fi la locul de munca. De exemplu, te poti interesa cum sa reamenajezi sala de conferinte pentru a fi un loc spatios, dotat cu plasme, aerist, in care iluminatul cu ajutorul proiectoarelor asigure o atmosfera propice chiar si sedintelor desfasurate seara. In plus, daca nu exista la birou o bucatarie sau un loc in care angajatii sa se poata relaxa in pauze, ar fi bine sa regandesti spatiul si sa le asiguri angajatilor cele mai bune conditii. Pana la urma, oamenii reprezinta cea mai importanta resursa de care o companie dispune.

Eliminarea procedurilor inutile



Daca angajatii s-au plans in trecut ca randamentul lor scade considerabil din cauza unor proceduri inutile, dar necesare la munca, poti sa te gandesti cum poti sa le reduci sau sa le elimini. Rapoarte de activitate zilnice, mailuri peste mailuri, aprobari peste aprobari: acestea devin adevarate blocaje birocratice in desfasurarea unei activitati. E de preferat ca unele proceduri inutile sa fie eliminate, iar cele ramase sa fie eficientizate. Companiile cu experienta in flexibilizarea muncii s-au adaptat mai rapid, insa, nu e imposibil sa te conformezi si sa inveti din mers.

Daca esti un lider la distanta, incearca sa te conectezi cat mai mult cu echipa ta prin intermediul tehnologiei, sa aveti un grup de comunicare, in care sa discutati zilnic. Totodata, profita de avantajele muncii remote si aminteste-le si angajatilor ca eliminarea timpului pierdut in trafic si cresterea gradului de confort personal reprezinta reale avantaje pentru oricine. In acest timp, vei avea toate premisele necesare pentru a te gandi la nevoile celor pe care ii coordonezi, caci oamenii reprezinta cea mai importanta resursa pentru o companie.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: angajatitelemuncarandamentdistanta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]