Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va pastrati angajatii in timpul reducerilor salariale

de Maria Nicutar 17 Iun. 2011 3055
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crizele economice nu sunt singurele perioade in care se impun reduceri salariale. Antreprenorii care detin afaceri care nu mai prezinta rate sigure si crescande ale profitului pot fi obligati sa reduca anumite costuri si se vor orienta in multe cazuri catre remuneratii si beneficiile angajatilor.

Desi nu este intotdeauna cea mai buna solutie, reducerea salariului poate aduce un plus in fondurile de subzistenta pentru o firma. De asemenea, investiile de dezvoltare pot veni din aceasta directie.

Dar cum se procedeaza pentru a nu pierde angajatii care sufera micsorari salariale?
1.    Anuntati-i din timp de situatia financiara a firmei care impune reduceri de costuri.

2.    Specificati de cate ori este nevoie ca aceasta decizie, de reducere salariala, este temporara si se va reevalua in cel mai scurt timp posibil.

3.    Oferiti membrilor personalului posibilitatea de a-si mari veniturile cu ajutorul bonusurilor. Cu alte cuvinte, reducerile salariale se pot intoarce in buzunarele angajatilor in momentul in care se aduce profit pentru firma. In acest fel, va asigurati ca angajatii vor fi motivati sa ramana si se va produce si un boost al cifrelor de intoarcere in afacere.

4.    Tineti-va angajatii la curent cu progresele situatiei financiare a firmei. Feedback-ul oferit in mod regulat ii poate motiva sa ramana in cadrul firmei. Cu fiecare succes inregistrat de afacerea dvs le cresc sansele de revenire la fosta cifra de salarizare. Acest lucru le va mari performantele, profitul va creste si, automat, si sansele de a le reoferi fostul salariu se mareste.

5.    Prezentati angajatilor situatia reducerilor salariale si in cadrul firmelor care sunt in concurenta cu a dvs. Majoritatea angajatilor pot fi cooptati de catre competitorii dvs. Asemanarea firmelor si a afacerilor faciliteaza schimbul de angajati iar acest lucru nu va avantajeaza cat timp dvs va pierdeti investiile.

6.    Nu promiteti revenirea la fostele salarii daca stiti ca acest lucru nu se va intampla in timpul specificat. Faptul ca nu va tineti promisiunile va genera o linie de demisii in mod sigur.




Tags: pastrarea angajatilorreduceri salarialeafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]