Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va pastrati angajatii in timpul reducerilor salariale

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crizele economice nu sunt singurele perioade in care se impun reduceri salariale. Antreprenorii care detin afaceri care nu mai prezinta rate sigure si crescande ale profitului pot fi obligati sa reduca anumite costuri si se vor orienta in multe cazuri catre remuneratii si beneficiile angajatilor.

Desi nu este intotdeauna cea mai buna solutie, reducerea salariului poate aduce un plus in fondurile de subzistenta pentru o firma. De asemenea, investiile de dezvoltare pot veni din aceasta directie.

Dar cum se procedeaza pentru a nu pierde angajatii care sufera micsorari salariale?
1.    Anuntati-i din timp de situatia financiara a firmei care impune reduceri de costuri.

2.    Specificati de cate ori este nevoie ca aceasta decizie, de reducere salariala, este temporara si se va reevalua in cel mai scurt timp posibil.

3.    Oferiti membrilor personalului posibilitatea de a-si mari veniturile cu ajutorul bonusurilor. Cu alte cuvinte, reducerile salariale se pot intoarce in buzunarele angajatilor in momentul in care se aduce profit pentru firma. In acest fel, va asigurati ca angajatii vor fi motivati sa ramana si se va produce si un boost al cifrelor de intoarcere in afacere.

4.    Tineti-va angajatii la curent cu progresele situatiei financiare a firmei. Feedback-ul oferit in mod regulat ii poate motiva sa ramana in cadrul firmei. Cu fiecare succes inregistrat de afacerea dvs le cresc sansele de revenire la fosta cifra de salarizare. Acest lucru le va mari performantele, profitul va creste si, automat, si sansele de a le reoferi fostul salariu se mareste.

5.    Prezentati angajatilor situatia reducerilor salariale si in cadrul firmelor care sunt in concurenta cu a dvs. Majoritatea angajatilor pot fi cooptati de catre competitorii dvs. Asemanarea firmelor si a afacerilor faciliteaza schimbul de angajati iar acest lucru nu va avantajeaza cat timp dvs va pierdeti investiile.

6.    Nu promiteti revenirea la fostele salarii daca stiti ca acest lucru nu se va intampla in timpul specificat. Faptul ca nu va tineti promisiunile va genera o linie de demisii in mod sigur.




Tags: pastrarea angajatilorreduceri salarialeafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]