Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum va pastrati angajatii in timpul reducerilor salariale
Crizele economice nu sunt singurele perioade in care se impun reduceri salariale. Antreprenorii care detin afaceri care nu mai prezinta rate sigure si crescande ale profitului pot fi obligati sa reduca anumite costuri si se vor orienta in multe cazuri catre remuneratii si beneficiile angajatilor.
Desi nu este intotdeauna cea mai buna solutie, reducerea salariului poate aduce un plus in fondurile de subzistenta pentru o firma. De asemenea, investiile de dezvoltare pot veni din aceasta directie.Propriul meu plan de afaceri
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura castravetelui anti-diabet
Cultura de sofran
Dar cum se procedeaza pentru a nu pierde angajatii care sufera micsorari salariale?
1. Anuntati-i din timp de situatia financiara a firmei care impune reduceri de costuri.
2. Specificati de cate ori este nevoie ca aceasta decizie, de reducere salariala, este temporara si se va reevalua in cel mai scurt timp posibil.
3. Oferiti membrilor personalului posibilitatea de a-si mari veniturile cu ajutorul bonusurilor. Cu alte cuvinte, reducerile salariale se pot intoarce in buzunarele angajatilor in momentul in care se aduce profit pentru firma. In acest fel, va asigurati ca angajatii vor fi motivati sa ramana si se va produce si un boost al cifrelor de intoarcere in afacere.
4. Tineti-va angajatii la curent cu progresele situatiei financiare a firmei. Feedback-ul oferit in mod regulat ii poate motiva sa ramana in cadrul firmei. Cu fiecare succes inregistrat de afacerea dvs le cresc sansele de revenire la fosta cifra de salarizare. Acest lucru le va mari performantele, profitul va creste si, automat, si sansele de a le reoferi fostul salariu se mareste.
5. Prezentati angajatilor situatia reducerilor salariale si in cadrul firmelor care sunt in concurenta cu a dvs. Majoritatea angajatilor pot fi cooptati de catre competitorii dvs. Asemanarea firmelor si a afacerilor faciliteaza schimbul de angajati iar acest lucru nu va avantajeaza cat timp dvs va pierdeti investiile.
6. Nu promiteti revenirea la fostele salarii daca stiti ca acest lucru nu se va intampla in timpul specificat. Faptul ca nu va tineti promisiunile va genera o linie de demisii in mod sigur.
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit