Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce avem parte doar de candidati slabi si cum putem remedia situatia

de Adela Simonescu 21 Mar. 2013 2171
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce luam note mici la examene? Le luam pentru ca le meritam, de cele mai multe ori. Nu vom lua in considerare exceptiile de la aceasta regula. Da, ai fost obosit, ai avut gripa, colegul de banca te-a deranjat samd. Cu toate acestea, cel mai des, notele mici reflecta realitatea.

La fel se intampla si in momentul in care avem parte doar de candidati slabi. Sa recunoastem ca ceva scartaie si acum trebuie sa aflam ce anume si cum putem repara situatia cat mai rapid si mai convenabil.

Si interesul nostru este sa o reparam pentru ca nicio afacere, indiferent din ce industrie si indiferent cat de tari sunt produsele si serviciile oferite, nu va atinge niveluri inalte de incasari daca nu exista personal de top.

Iata si principalele motive pentru care aveti parte doar de candidati slabi:

1. Oferiti salarii prea mici.
Este nebunie curata sa iti doresti cei mai tari profesionisti si sa vrei sa ii atragi cu un salariu saracacios. Este clar faptul ca ai nevoie de un sistem solid de recompensare.

2. Compania ta are o reputatie foarte subreda. Nimeni nu vrea sa se asocieze cu branduri patate! Asa ca treci la treaba si ia online-ul la puricat. Verifica daca exista cronici negative la adresa companiei tale, daca exista discutii negative pe forum-uri, daca site-urile de evaluari contin date care arata ca in compania ta nu sunt sanse de dezvoltare samd.

3. Nu ai o descriere clara in fisa de prezentare a postului oferit. Daca nu stii de ce om ai nevoie, cu atat mai putin va intelege candidatul daca jobul in cauza i se potriveste.

Mai mult, trebuie sa dai dovada ca acest proces de recrutare este foarte important. Foloseste o descriere completa, detaliata, cu intrebari de pre-interviu, cu cererea unei scrisori de intentie si chiar cu un mic test inainte de intalnirea propriu-zisa. Problema este ca multi candidati nu realizeaza ce fel de cerinte ( si cat de inalte) are un anumit angajator daca fisa de descriere este facuta la repezeala si fara atentie.

La nevoie, nu ezita sa externalizezi aceste sarcini de recrutare catre un specialist HR care sa te ajute sa atragi candidati de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: candidati slabiangajati slabireputatie companie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]