Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce cooperarea este mai buna decat competitia

de Alexandra Popescu 02 Iul. 2014 3656
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oricine isi doreste sa fie sef si sa controleze orele de munca in timp ce face bani si ceea ce ii place. Dar rigoarea construirii unei imagini a afacerii este dificila. Capacitatea afacerii de a livra promisiuni devine un lucru secundar. Insa, daca in afaceri toti isi doresc sa fie pe primul loc, atunci cum mai atrag clientii si se diferentiaza de restul?

 
Potrivit statisticilor, 75% dintre noile afaceri au esuat inainte de al treilea an de functionare, iar rularea capitalului de lucru a fost unul dintre motive. Specialistii cred ca regula Survival of the Fittest a facut antreprenorii sa gandeasca intr-un mod care le-a adus esecul.
 
Regula este aplicata peste tot, fiind cea care prevede ca daca ai ca scop sa ramai in top, atunci trebuie sa faci orice ca sa fii un top-player in domeniul tau, chiar daca asta inseamna sa mananci sau sa fii mancat, sa omori sau sa fii omorat.
 
Competitivitatea se dovedeste, de multe ori, a fi o capcana, cooperarea fiind cea care aduce succesul.  In cartea "Swim or Drown: Business and Life Lessons I’ve Learned From the Ocean", autorul Warren Cassell Jr. explica faptul ca top-playerul nu exista, fiind doar o iluzie, iar definitia lui este imposibil de determinat, deoarece ne ofera caracteristicile noastre unice si punctele forte. In carte este prezentat si un exemplu in acest sens, industria de imbracaminte. El spune ca daca definesti acest domeniu ca imbracaminte generala si utilizezi profiturile ca instrument de masurare, este posibil sa incatusezi magazinul care este in top. Daca utilizezi recunoasterea brandului sau prestigiul ca o scara pentru cel mai bun, companiile fashion high-end vor aparea pe primul loc. Daca te masori prin calitate, companiile mici ar putea ajunge in frunte.
 
El a mai adaugat si ca peisajul schimbarii de astazi din afaceri implica integrarea cu imprejurimile acesteia, cautand posibilitati si transformari, fiind unul cu fateta economica care ramane adevarat in centrul afacerii.
 
Ca sa fii supravietuitor in lumea afacerilor trebuie sa ai abilitatea sa cooperezi direct sau indirect cu alte modele, sa controlezi si sa conduci afacerea bazata pe resurse economice, iar strategiile de comunicare eficiente vor face ca consumatorii sa te observe. Trebuie sa ai capacitatea de a vedea peisajul afacerii cu o perspectiva proaspata, nu cu una feroce. Fiind un supravietuitor, nu inseamna ca ar trebui sa fii singurul care poate si reuseste. 
Intr-o structura de afaceri, companiile creeaza parteneriate pentru a creste gradul de constientizare in randul consumatorilor, atingand potentialul reciproc si maximizandu-l. Coordonarea intr-o competitie inseamna unitate si diversitate.
 
Prin dezvoltarea propriilor noastre forte si talente si prin concentrarea pe cooperare in loc de competitie, am pastra ecologia lumii de afaceri diversa si sanatoasa. Trebuie lucrat impreuna pentru ca sistemul sa functioneze.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoricompetitie afacericooperare afaceriparteneriatesfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]