Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce nu iti termini niciodata lista de sarcini ...
Listele noastre de sarcini sunt de cele mai multe ori extrem de aglomerate. Si adevarul este ca singuri ne dorim sa avem liste de sarcini cat mai pline, liste in care sa stocam lucrurile pe care vrem sa le rezolvam cat mai rapid. In mod real, trebuie sa recunoastem faptul ca adoram sa bifam cat mai multe sarcini si responsabilitati.
Cu toate acestea, nu intotdeauna reusim sa bifam totul de pe listele noastre de sarcini si aceasta sursa de frustrari ne determina sa gasim cat mai multe solutii care sa ne sporeasca productivitatea.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Propriul meu plan de afaceri
O problema majora pentru cei care nu isi finalizeaza niciodata sarcinile de pe lista este cea reprezentata de multitasking. Incercam sa facem doua sau mai multe lucruri in acelasi timp si nu reusim sa finalizam cu succes nimic.
Iata si alte greseli pe care le comitem, greseli din cauza carora nu reusim sa ne acoperim listele de sarcini:
- ne asumam prea multe sarcini. Din dorinta de a termina cat mai multe proiecte, multi isi supraincarca listele de sarcini si isi compromit nivelul de eficienta si productivitate. Simplul fapt ca avem liste de sarcini prea incarcate ne aduce in punctul in care ne simtim cu adevarat coplesiti.
- nu pastram un ritm destul de alert. Este esential sa putem sa ne auto-imprimam un ritm care sa ne avantajeze in finalizarea sarcinilor. Unii asculta muzica rock si altii prefera sa lucreze in completa liniste. Unii lucreaza langa o cafea si altii doar cu un ceai relaxant alaturi.
- nu ne concentram la capacitate maxima. Atunci cand ne concentram, lucrurile merg mai rapid si sarcinile sunt finalizate cu mai multa eficienta. Nu lasati zgomotele din jur sa va compromita nivelul de concentrare. Nu preluati apeluri in timpul in care munciti si nu lasati social media sa va distraga atentia.
- nu incepem cu sarcinile mai dificile. Multi incep munca prin a elimina sarcinile mai simple si ajung sa creada ca volumul de munca depus este unul consistent, substantial. Psihologic, creierul nostru considera aceasta ocazie ca pe un declick ce ne spune ca ne putem opri din munca pentru o pauza, lucru care ne scoate din ritmul de munca alert.
Iata doar cateva surse de probleme pentru cei care nu reusesc sa isi finalizeze listele de sarcini la timp. Cu toate acestea, cu totii suntem unici si maniera in care lucram este diferita pentru fiecare dintre noi. Asa ca trebuie sa investim timp si energie pentru a cerceta cele mai bune tehnici pe care sa le folosim pentru ca munca noastra sa atinga cote inalte de productivitate.
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit