Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu se lucreaza cu eficienta in echipe si ce solutii avem la indemana?

de Maria Nicutar 22 Sep. 2011 2793
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi coechipieri nu se inteleg si nu pot colabora pentru a oferi cele mai bune rezultate, un nivel satisfacator de performanta si eficienta si atunci se cer abilitati avansate de team-building din partea managerilor sau liderilor responsabili cu motivarea si coordonarea activitatilor in cadrul unei echipe de lucru. Liderii conduc prin intermediul exemplului si al buna-vointei, al putetii de motivatie. Managerii conduc mai specific prin puterea autoritatii.

Iata cateva solutii care stau atat la indemana liderilor, cat si a managerilor, solutii ce promit rezultate satisfacatoare din partea echipelor de lucru:

1.    Cooptati angajatii care isi doresc cu adevarat sa faca parte din echipa si care detin si specializarea si experienta necesare pentru obtinerea de rezultate profitabile. Cea mai mare greseala a managerilor si a detinatorilor de afaceri este sa aduca impreuna persoane care nu se potrivesc, nu pot lucra impreuna si nici nu isi doresc acest lucru. Inevitabil, apar conflicte in cadrul echipei si nu se poate discuta despre eficienta si performanta de top.

2.    Puneti-va in tema membrii echipei cu setul de obiective pe care trebuie sa le atinga in mod clar, cu un termen limita si comunicati-le orice progres, regres sau stagnare.

3.    Promovati colaborarea si sub nici o forma, competitia. Nu este cazul sa adaugati bonusuri sau alte sisteme de motivare pentru membrii echipei in mod separat. Bonusurile si comisioanele samd trebuie acordate doar atunci cand misiunea echipei a fost atinsa.

In acest fel vor intelege mai bine necesitatea de a-si duce sarcinile la bun sfarsit impreuna, ca o echipa. In cazul in care un coechipier are nevoie de ajutor sau este in urma cu sarcinile de care se ocupa, ceilalti membrii ai echipei vor conlucra pentru a ajunge la o finalitate si vor acoperi si neajunsurile coechipierilor pentru bunul mers al proiectului in care sunt implicati. Se va proiecta o imagine de unitate si congruenta intre membrii echipei si acestia isi vor vedea scopul final ca pe unul comun. Rezultatul va fi cel ca echipa va fi mai solida, mai unita.

4.    Incercati pe cat posibil sa lasati un singur manager sau un singur lider sa fie in sefia echipei dvs. Cu cat va exista o ierarhizare mai putin complexa, mai putin avansata, cu atat vor aparea mai putine conflicte si echipa va fi mai uniforma, existand, deci, mai multe sanse ca echipa sa functioneze la parametrii corecti.




Tags: echipacoechipierteam-buildingechipa de lucru

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,9 milioane de lei companii de pe piata echipamentelor de protectie

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 4,9 milioane de lei opt companii. Acestea activeaza pe piata comercializarii echipamentelor de...

Cum sa-ti motivezi echipa de angajati de la distanta: nu inceta sa faci proiectii pentru revenirea la programul normal

de Idei de afaceri
06 Apr 2020
Prin teleconferinte si munca de acasa, echipa ta are eficienta, isi indeplineste sarcinile de lucru, finalizati impreuna proiecte, totul pare a...

5 sfaturi si strategii pentru a obtine performante de la echipa de proiect

de Teo Manole
11 Mar 2016
Lucrul pe baza proiectelor a devenit tot mai popular datorita avantajelor sale multiple. Pentru obtinerea performantei este nevoie de un management...

Lucrul in echipa - o problema de incredere si nu numai

de Anca Georgescu
07 Nov 2014
In ultima vreme, s-au scris multe despre echipa care se formeaza la locul de munca - acea minunata notiune cu privire la oameni lucrand cu bucurie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]