Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diferenta dintre antreprenorii cu afaceri mici si cei cu intreprinderi mari

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intreprinderile mici sunt foarte importante pentru economia unei tari si pentru forta de munca. Fara acestea, oamenii nu ar mai avea locuri de munca mai multe, totul concentrandu-se pe cele mari care, dupa cum bine stim, in Romania incep sa se rareasca din ce in ce mai mult.

Pentru cei care detin intreprinderi mici, exista o confuzie intre proprietarul unei afaceri mici si proprietarul unei afaceri mai mari.  Amandoi au in comun afacerile, insa au un stil de a conduce compania si un mod de gandire cu totul diferite. Nu este unul mai bun ca celalalt, sunt doar diferiti. 
 
In continuare o sa va dezvaluim diferentele dintre initiatorii de afaceri mici si cei cu intreprinderi mari.
 
1. Initiatorii afacerilor mici au o idee foarte buna. Acestia rezolva problemele din comunitatea lor, isi cunosc foarte bine publicul tinta si afacerea. Stiu exact ce ii va face fericiti pe clientii lor.
Antreprenorii cu intreprinderi mai mari am putea spune ca sunt mai visatori, au vise mari si ganduri pe masura. Ei vin cu idei pe care nu le-au testat si de care nu sunt siguri ca pot fi realizabile, ceea ce ii face sa devina mult mai incantati.
 
2. Proprietarii afacerilor mici se mentin constanti. Acestora le place sa stie ce va veni si de unde. Iau decizii calculate in care rezultatul este clar. Rezultatul, insa, nu poate imens, dar se pastreaza intr-o miscare spre inainte.
Initiatorii afacerilor mari iubesc riscul. Ei nu se arunca doar cu un picior pe marginea prapastiei, ei se arunca cu amandoua. Risca pentru a obtine ceea ce isi doresc, iar, de cele mai multe ori reusesc sa obtina imensul pe care initiatorii nu o fac.
 
3. Initiatorii afacerilor mici se gandesc la lucrurile pe care trebuie sa le termine la sfarsitul saptamanii. Ei fac liste zilnic si saptamanal. Ei gestioneaza angajatii, lucreaza cu clientii, creeaza retele cu noii clienti si pastreaza totul intr-un echilibru si ruleaza.
Proprietarii afacerilor mari, insa, gandesc pentru urmatoarele sase luni. In timp ce echipa se concentreaza pe saptamana in curs de desfasurare, ei se gandesc la viitorul companiei. Au oameni care gestioneaza afacerea, iar daca nu o fac, o vor face ei curand.
 
4. Proprietarii intreprinderilor mici sunt sentimentali cu afacerile lor. Ei nu se gandesc niciodata sa isi vanda sau sa predea afacerea altcuiva, daca nu este un membru al familiei. Ei adora sa ia decizii si sa functioneze zi de zi.
Initiatorii afacerilor mari se concentreaza pe scalare. Ei isi doresc sa creasca si o vor face. Desi nu se concentreaza pe vinderea afacerii, au setat-o in asa fel incat sa ruleze fara ei. Se inconjoara de experti, in timp ce ei sfarsesc prin a fi paparuda. 
 


Tags: afaceri miciantreprenoriintreprinderi miciafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]