Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti cu adevarat pregatit sa faci fata vietii antreprenoriale?

de Alexandra Popescu 06 Aug. 2014 3122
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori simti nevoia sa construiesti ceva pentru tine, sa iti sculptezi propriul tau spatiu in lume, sa creezi ceva din nimic. Acest lucru inseamna inceperea unei afaceri.

 
Multi oameni care incep sa construiasca o afacere de la zero vor sa descopere daca sunt cu adevarat pregatiti pentru viata antreprenoriala. Unii nu au habar despre greutatea acestei actiuni. Este nevoie de multa munca si nenumarate nopti nedormite.
 
Insa, inainte de a te aventura in viata antreprenoriala, ai nevoie sa iti pui o intrebare: Esti pregatit pentru aceasta viata? 
In continuare sunt prezentate cateva puncte pe care trebuie sa le verifici inainte de a demara o afacere.
 
1. Totul este ceea ce crezi
Potentiala ta afacere te consuma de cand te trezesti si pana cand vei pune noaptea capul pe perna. Brainstorming-ul constant de idei de produse sau servicii, caracteristici si strategii de marketing nu te califica ca antreprenor. Pasiunea este cea de care ai nevoie pentru a obtine ce iti doresti atunci cand treci prin momente dificile, atunci cand altii nu au incredere in tine. Antreprenorii de succes sunt definiti de capacitatea de a astepta satisfactia.
 
2. Esti mai mult decat determinat
Motivatia este totul atunci cand vrei sa fii antreprenor. Dar pentru a imbratisa aceasta viata, trebuie sa fii determinat.
Trebuie sa stii cum sa actionezi atunci cand totul merge prost. Antreprenorii fixeaza cauza si rezolva problema diferit data viitoare. Sunt si ei stresati, insa stiu cum sa gestioneze situatiile in mod eficient pentru a-si rezolva problemele. Sa fii antreprenor inseamna sa conduci pe un drum plin de obstacole si sa fii capabil sa treci peste fiecare in parte.
 
3. Ia criticile ca pe niste motivatii
Multi oameni din jurul tau pot spune despre ideile tale ca nu sunt bune sau critica fiecare aspect al afacerii tale. Cei care lanseaza o afacere nu sunt afectati de comentariile negative ale celorlalti. Un antreprenor adevarat demonstreaza ca poate sa valorifice fiecare dintre ideile criticate. 
 
4. Nu esti lefter
Nu trebuie sa inoti intr-o mare de bani, insa o mica suma in banca iti poate fi de folos. Cu cat mai multi bani vei avea, cu atat mai putini vei fi nevoit sa imprumuti. Iar datoriile vor fi reduse. Gestioneaza foarte bine valoarea oricarui imprumut, pentru ca unul prea mic poate fi insuficient sa poti acoperi toate cheltuielile.
 
5. Trebuie sa rezisti stresului
Antreprenorii sunt predispusi unui risc mai mare de stres si anxietate. Se pare ca 34% dintre intreprinzatori sunt ingrijorati din aceasta cauza, iar 45% sunt stresati. Acest lucru inseamna ca stresul este mai ridicat la antreprenori decat la un angajat.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriantreprenoriatstart in afaceristart-upsfaturi afacerisfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]