Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti in impas? Nu te descuraja, iata cum poti merge mai departe!

de Mihaela Pascu 03 Feb. 2011 4395
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ni se intampla deseori sa amanam lucrurile care ne sperie pentru ca ni se par prea dificil de dus pana la capat si ne temem sa incepem macar sa le rezolvam. Dar cu cat amanam momentul, cu atat toate aceste probleme ni se par mai grele si mai infricosatoare.

A evita sa le rezolvam pur si simplu este o tactica foarte usor de pus in practica. In realitate insa, daca ne prefacem ca suntem ocupati cu alte lucruri mai importante, problema nu o sa dispara, ci o sa ni se para din ce in ce mai grava si mai dificil de rezolvat.

Cu toate acestea, chiar daca incepe sa iti ocupe mintea 24 de ore din 24, alegi sa te ocupi de cu totul si cu totul altceva. N-ar fi mai bine sa iti folosesti toata acea energie pe care o consumi facand alte lucruri si sa incerci sa rezolvi problema care te macina?

Intotdeauna rezolvarea unei situatii care poate parea fara iesire incepe printr-o analiza minutioasa a problemei in scopul identificarii problemei in sine. Recunoaste, mai intai, ca te-ai blocat si ca trebuie sa gasesti o cale de iesire. Te vei simti imediat mult mai linistit. Acum ai luat problema in maini si esti gata sa gasesti o solutie.

Poti chiar sa scrii ce s-ar putea intampla daca nu rezolvi problema: iti pierzi slujba, afacerea, pierzi un partener de afaceri etc. Apoi scrie pe alta foaie de hartie ce se va intampla daca rezolvi problema: vei castiga mai multi bani, iti vei extinde afacerea, o sa ai mai multa incredere in tine, o sa-ti placa mai mult munca pe care o faci etc.

La sfarsit, vei observa, cu siguranta, ca aspectele pozitive sunt mult mai multe si mai importante decat cele negative. Si gandeste-te ce bine te vei simti cand vei trece la celalalt pas, apoi la urmatorul, si tot asa.

Prin urmare, treci la rezolvarea problemei pe care o tot amani de ceva vreme!



Tags: editorialimpasenergie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]