Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exercitiul care iti sporeste creativitatea ... in afaceri

de Andrioae Ruxandra 11 Mai. 2014 2978
3.6 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe corporatii aduc vorba de meditatie pentru ca angajatii sa puna idei noi pe masa - Shell, Google etc. Este important ca antreprenorii sa faca din meditatie un obicei zilnic. Meditatia are rolul de a transforma esentialul unei idei intr-un proiect concret, complet dezvoltat, care se va dovedi a fi eficient. Productivitatea va creste datorita concentrarii din timpul meditatiei, iar stiinta va sustine experienta.

Cercetatorii au aflat in urma studiilor ca oameniii care mediteaza 30 de minute pe zi timp de opt saptamani si-au imbunatatit concentrarea, memoria si flexibilitatea cognitive. Meditatia declanseaza undele de inalta frecventa ale creierului, care sunt asociate cu atentia si perceptia: hraneste sursa creativitatii.
 
Incearca sa meditezi ca sa-ti lasi inspiratia sa respire. Iata cum sa incepi:
 
Gaseste o tehnica de meditatie care sa functioneze
 
Sunt multe cai de meditatie. Pentru inceput: stai intr-o pozitie dreapta. Chiar daca stai pe un scaun sau cu picioarele incrucisate pe podea, asigura-te ca pozitia coloanei vertebrale este dreapta si barbia este indreptata spre inainte.

O veche tehnica (asiatica, de regula, in artele martiale se foloseste tehnica respiratiei "piramidale" inverse: se inspira si expira incepand cu abdomenul, diafragma si, in cele din urma, sternul).

La expiratie, numara in gand 1, apoi 2 la expiratie pana la 4, apoi revii la numaratoare incepand cu unu. Daca gandurile tale se blureaza sau te trezesti ca numeri peste 4, revii la 1.
 
Pastreaza ochii deschisi; inchiderea ochilor te poate face sa deraiezi spre ganduri care au radacini in realitate. Te poti uita la flacara unei lumanari, de exemplu, sau la un peisaj placut.
Repetand un simplu vers te poate ajuta sa-ti limpezesti mintea si sa te concentrezi.
 
Incepe prin a medita 10 sau 15 minute de doua ori pe saptamana sau mai mult. Pe parcurs, vei ajunge sa maresti durata meditatiei la 30 de minute. Poti apela si la cineva mai priceput, poti merge si la cursuri de meditatie, daca te ajuta mai mult.
Este important ca in timpul meditatiei sa nu fii deranjat, sa nu-ti sune telefonul timp de 30 de minute. Poti face asta atat acasa, cat si la birou (daca ai o pauza atat de lunga).
 
Concentreaza-te pe relaxare
 
Meditatia solidifica controlul cognitiv. Capacitatea de a te concentra este imbunatatita cand meditatia "amuteste" alte functii ale creierului.

Dupa un minut din cele 30 alocate meditatiei vei simti o schimbare la nivelul perceptiei si al linistii interioare, iar creativitatea are si ea legatura cu energiile pozitive. Creativitatea inseamna sintetizarea ideilor si transformarea lor intr-un plan concret.
 
Scanteia creativitatii este aprinsa in momentul in care suntem capabili sa evadam din noi insine eliberandu-ne de preconceptii, sa nu mai fim distrasi de grijile de zi cu zi sau de asocierile obisnuite. 
Creativitatea, cu alte cuvinte, prinde radacini in starea de spirit prin metoda meditatiei.
 
Practica meditatia in fiecare zi
 
Daca iti exersezi creierul in acest mod, il poti ajuta sa fie mai creativ decat a fost ieri. Treizeci de minute de "prea-plin" al mintii la birou ca inlocuitor al setarii de brainstorming ne poate determina sa ne oprim si sa ne gandim.
 
Caile meditatiei au fost practicate de aproape un mileniu. Sunt simplu de invatat, si, desi necesita practica indelungata, ele te vor "recompensa" pe masura cu care le vei include in activitatile tale zilnice.
 
Sursa: www.inc.com

 


Tags: afacericreativitatetehnici de meditatiesfaturiproductivitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.6 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]