Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exit Interviurile sunt vitale pentru orice firma

de Maria Nicutar 05 Iun. 2011 3633
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei mai multi antreprenori nu inteleg pe deplin rolul si importanta acestuit tip de interviu si unii nici nu stiu de existenta sa. Majoritatea isi lasa angajatii sa plece din firma fara a afla toate motivele pentru care acestia nu mai doresc sa faca parte din echipa si au de pierdut din aceasta cauza.

Exit interviurile se tin atunci cand stiti ca un angajat doreste sa demisioneze sau deja a facut acest pas. Sunt extrem de importante deoarece iau pulsul afacerii in timp real si fara nici un cost.

Aflati motivele pentru care angajatul nu mai este multumit. Se poate sa fie de vina salariul nemotivant, atmosfera de la locul de munca, lipsa oportunitatilor de promovare sau, pur si simplu, angajatul doreste sa se reprofileze sau sa isi deschida propria afacere.

Pe baza rezultatelor puteti sa va reorientati strategia de managerizare a resurselor umane si sa gasiti modalitati prin care sa va pastrati personalul mai mult timp. Nu uitati ca fiecare angajat este o investitie si nu va permiteti sa pierdeti pe nici unul.

De multe ori o demisie netratata corespunzator atrage, la randul ei, o suita de alte demisii. V-ati putea trezi peste noapte cu activitatea firmei inghetata pana veti angaja personal necesar.

Pentru a trata corespunzator orice demisie trebuie sa acordati atentie angajatului, sa incercati sa il retineti prin rezolvarea nemultumirilor acolo unde este posibil. Restul membrilor staff-ului vor intelege ca ii valorati si ca le apreciati munca.

Faptul ca veti porni o discutie cu angajatul in cauza poate sa il intoarca din drum si sa ramana alaturi de echipa. Doar simplul gest de a-i recunoaste valoarea si de a-l pune in tema cu noile strategii de dezvoltare a firmei il poate determina sa nu renunte la locul sau de munca.

Atentie! Nu promiteti ce stiti ca nu se va intampla. Sentimentul de frustrare si tensiune se va amplifica si va va afecta intreaga afacere.

Exit Interview-ul se tine de catre un reprezentant al departamentului de resurse umane impreuna cu un sef al departamentului din care face parte angajatul in cauza. Nu este recomandat sa fie prezent si seful direct al acestuia pentru a incuraja sinceritatea angajatului.

O alternativa este chestionarul care se completeaza de catre cel care doreste sa demisioneze. Acesta contine intrebari cheie referitoare la parerea sa vizavi de modul in care a fost tratat in firma, cat de satisfacut a fost de conditiile care i s-au pus la dispozitie, ce opinie are fata de politica organizationala a firmei, cat de motivant a fost pentru el pozitia ocupata si salariul si ce considera ca ar trebui schimbat.

 Ambele forme de intervievare sunt eficiente si ajuta managerii si antreprenorii sa isi deschida ochii si sa se concentreze pe staff si pe o mai buna comunicare cu acestia.

Esential de retinut este faptul ca nimeni nu va va putea spune mai bine cum sa va tratati angajatii decat ei insisi.




Tags: exit interviewdemisie angajat

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa mentii geamurile mari din hotelul tau curate si stralucitoare

de Idei de afaceri
15 Nov 2024
Geamurile mari sunt o caracteristica impresionanta pentru orice hotel, aducand lumina naturala si oferind privelisti captivante oaspetilor. Totusi,...

BNR: Deficitul contului curent a crescut

de Bianca Tila
14 Oct 2024
In primele opt luni din 2024, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 17,858 miliarde de euro. Rezultatul este in crestere cu...

Cum sa-ti echipezi sala de sedinte, pentru a fi functionala si moderna

de Idei de afaceri
26 Iul 2024
O sala de sedinte poate fi folosita pentru intalnirile cu echipa, cu partenerii sau chiar clientii tai. De asemenea, ea poate fi locul unde poti...

3 metode de imbunatatire a performantei manageriale

de Idei de afaceri
13 Mai 2024
Intr-un mediu de business atat de competitiv, perfomanta manageriala poate face diferenta dintre un business de succes si unul mediocru. Totusi,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]