de Andrioae Ruxandra
09 Iun. 2014
2354
Inspiratia este ca si cand ai prinde duhul din sticla - subtila si uneori reala. Dar atunci cand esti inspirat, pari sa fi gasit o noua metoda de a fi motivat. Intr-un stat plin de inspiratie, fiecare intrebare imposibila are un raspuns. Ai fost, desigur, inspirat, atunci cand ti-ai inceput afacerea.
Si daca ai mostenit ceva ce nu ti-ai dorit vreodata, este timpul sa descoperi partile afacerii care iti fac probleme.
Fii inspirat
De fapt, prima metoda de a-ti inspira echipa este sa fii tu insuti inspirat. Oamenii sunt atrasi de pasiune si concentrare. Felul in care iti organizezi lucrurile si entuziasmul tau iti vor motiva echipa, chiar daca ii platesti pe membrii echipei sa-si faca treaba, mai ales ca oamenii inspirati pot si vor face mai multe. Inspiratia face minuni asupra atitudinii. Dar daca te simti neinspirat, acest lucru provine de la munca executata incorect sau de la efectuarea muncii potrivite intr-un mod inadecvat din lipsa timpului. Daca stii ca echipa ta este neinspirata, poate fi vorba de o problema de comunicare.
Ce fel de rol joci?
A face munca nepotrivita iti da impresia ca incerci sa joci rolul altcuiva, e ca si cum ai purta palaria altcuiva, palarie care poate fi mai larga sau mai stramta. Cand este prea stramta, nu conteaza de cate ori o pui sau de cate ori o intinzi, palaria nu se va potrivi. Cand este prea mare, iti va acoperi capul cu totul. Este ca si cum seful ar incerca sa fie propria lui secretara, acea palarie va deveni prea mica pentru o persoana. Proprietarul are nevoie de libertate sa faca o strategie, o retea, sa construiasca echipe, sa descopere ultimele schimbari in industrie astfel incat sa ghideze compania in directia potrivita.
De asemenea, anagajatii trebuie sa poarte acea palarie. In incercarea de a-ti transforma secretara in vice-presedinte - sub un alt nume - fara o pregatire in prealabil sau o demonstratie a aptitudinilor de baza poate fi un lucru negativ vazut prin ochii angajatilor. Nu exista recompensa financiara sau emotionala in a avea un job care sa te scufunde cu totul, pentru ca nu ai sansa sa excelezi si sa avansezi. Succesul este un jucator incredibil cand este vorba de inspiratia durabila.
Cum ai de gand sa te descurci?
A face treaba corecta nu este suficient. Trebuie s-o faci in modul potrivit, pentru ca are consecinte asupra finantelor tale. E vorba despre a comunica cu echipa ta pe teren. Daca esti tracasat si depasit de atributiile pe care le ai, daca echipa ta simte oboseala, stresul si tensiunea, atunci este timpul sa tii un audit. Lucrurile indeplinite insuficient te vor determina sa angajezi mai multi oameni decat ai nevoie. Este vorba despre a gasi instrumentele potrivite pentru compania ta si de a avea pregatirea necesara pentru a folosi acele instrumente.
Lipsa timpului
Uneori lipsa inspiratiei poate fi vindecata cu vacanta potrivita, un weekend somnoros in loc de munca sau o petrecere cu prietenii. Ai putea sa-ti gasesti cele mai bune idei si sa rezolvi cele mai mari provocari intr-un timp foarte scurt.
In cartea "Creativitatea apare atunci cand te astepti mai putin", psihologul Sian Bellock scrie: " ...ceea ce credem noi ca este timpul optim dedicat unei zile, nu poate fi optim pentru orice facem". Studiile recente confirma ideea.
In ziarul Thinking and Reasoning, publicat in decembrie, psihologul Mareike Wieth si colegii acesteia au descoperit ca, atunci cand oamenii trebuie sa rezolve probleme interne care implica un grad inalt de creativitate, rezolvarile sunt mult mai eficiente decat atunci cand acestia se afla sub presiunea timpului.
Cu alte cuvinte, este posibil ca aceasta creativitate sa functioneze mai bine fara a te cronometra. Dar daca nu vei lua nicio pauza, atunci nu vei avea sansa sa traiesti restul vietii facand acele conexiuni care iti pot rezolva problemele.
Vorbeste acelasi limbaj
Pasiunea fara cuvinte reprezinta o problema. Trebuie sa intelegi oamenii cu care lucrezi, locurile din care provin si limbajul pe care il folosesc. Tu si managerii tai trebuie sa faceti legatura intre lumea in care traiesc angajatii si lumea pe care incercati s-o creati. Descopera-le pasiunile. Ce le place sa faca? Ce nu le place? Odata ce stii, este mai usor sa incadrezi pregatirea si ideile intr-un context in care angajatii tai sa se regaseasca. Este usor sa le vorbesti despre responsabilitati care ar putea sa-i incante. In plus, o echipa inspirata va spune o poveste mai buna si clientii vor fi ghidati de experienta personala pentru a asculta povestea.
Sursa: smallbiztrends.com
Tags: antreprenoriafaceriinspiratie afacerisfaturi afaceri