Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei 28 Ian. 2022 2093
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati!

"Proiectul de lege care transpune Directiva Europeana 2019/1023 in domeniul preventiei si restructurarii de business si care va schimba legea insolventei in Romania aduce reglementari pre-insolventa utile companiilor, in special a IMM-urilor: avertizarea timpurie si acordul de restructurare. Proiectul se afla in comisiile de specialitate ale ministerelor pentru avizare, iar ulterior va fi transmis spre aprobare catre Guvern si Parlament", arata CITR.
 
CITR, parte a Impetum Group, a fost consultantul expert in consortiul selectat de Comisia Europeana pentru implementarea Directivei UE nr. 2019/1023 in domeniul preventiei si restructurarii in Romania.
 
„Schimbarea legislatiei in domeniul insolventei in Romania si crearea unor instrumente pre-insolventa adaptate nevoilor companiilor vine intr-un moment cum nu se poate mai potrivit. Analizele noastre asupra pietei ne indica faptul ca pandemia a dat amploare dificultatilor pre-existente ale companiilor, dar nu le-a incurajat sa acceseze proceduri de restructurare. Odata cu incetarea schemelor de sprijin guvernamental ne asteptam ca multe companii sa fie beneficiarele noilor solutii de sprijin pe care le va aduce schimbarea legislatiei”, spune Vasile Godinca-Herlea, managing partner CITR si Team Leader al echipei de experti care a redactat proiectul de lege care transpune Directiva in Romania. 
 
In cazul in care o companie are intarzieri sau restante la plata taxelor si impozitelor, intr-un anumit cuantum, antreprenorul va primi o notificare din partea autoritatilor care va contine si informatii despre ce inseamna ca o companie sa fie in dificultate, diferite stadii de dificultate si ce solutii exista si posibilitatea de a lua legatura cu un consultant specializat. Toate acestea vor ajuta antreprenorii sa aiba o viziune de ansamblu si sa ia cele mai bune decizii pentru a nu ajunge intr-un stadiu avansat de dificultate.

Solutii noi de restructurare fara judecata!

"Dorim sa incurajam antreprenorii care se confrunta cu dificultati, dar care au afaceri viabile, sa se indrepte catre solutii de restructurare […].  Saptamana viitoare proiectul de lege va fi supus aprobarii Guvernului. Intentionam ca in prima sesiune parlamentara a acestui an sa trecem proiectul prin Parlament, sa avem astfel o noua lege si voi sustine adoptarea cat mai rapida a acestui proiect, astfel incat piata romaneasca sa beneficieze de instrumente de redresare mai eficiente si mai bine adaptate dificultatii companiilor, chiar si intr-un stadiu incipient", a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.
 
Antreprenorii vor avea la dispozitie, conform proiectului de lege, si solutii de restructurare in afara instantelor, care vor avea caracter confidential. Acordul de restructurare este prevazut ca o solutie in care antreprenorii, impreuna cu un administrator restructurator elaboreaza impreuna un plan de restructurare al companiei care apoi va fi supus aprobarii creditorilor. Acesta poate insemna taieri sau reesalonari de datorii, restructurari operationale ale companiei si regandirea strategiei. Planul de restructurare va ajunge in doar etapa finala in fata unui judecator sindic, pentru o viza de legalitate a intregului proces.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: firmeromaniaproblemealerte autoritatidirectiva 2019/1023

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

ONRC: 43.000 de firme au fost radiate in primele opt luni din 2023

de Bianca Tila
02 Oct 2023
La nivel national, un numar de 42.994 de firme au fost radiate in primele opt luni din acest an, cu 7,15% mai putine fata de perioada similara a...

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

Producatorii de smartphone-uri ignora problemele grave de securitate

de Bianca Tila
25 Nov 2022
Mai multi utilizatori de Android sunt afectati de probleme grave de securitate, in ceea ce priveste patch-uri din vara, care nu au fost livrate nici...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]