Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Furnizor de energie exclusiv pentru IMM-uri si un nou ajutor de stat

de Florin Amariei 11 Ian. 2021 1647
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

CNIPMMR vrea sa puna pe picioare un furnizor de energie electrica exclusiv pentru IMM-uri si solicita un nou ajutor de stat pentru plata facturilor.

"Exista o ingrijorare a IMM-urilor pe tema cresterii preturilor la energie, pentru ca vorbim de o categorie la fel de vulnerabila ca si populatia. IMM-urile au si ele o putere deficitara de negociere si schimbarile sunt acelea ca pretul va creste cu 20% si pentru IMM-uri, ceea ce ar duce Romania inapoi in 2007, adica la cea mai scumpa energie din UE, cu consecinte asupra cosului zilnic si asupra competitivitatii. IMM-urile din Romania nu isi permit sa plateasca energie mai scumpa, energia insemnand foarte mult in costurile de productie", a afirmat Jianu.
 
El a solicitat ca in cadrul Consiliului Consultativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) sa existe si un reprezentant al IMM-urilor.
 
"Cred ca se impune discutia pe un ajutor de stat pentru sustinerea costurilor la energie si o sa avem discutii in cadrul consiliului (CNIPMMR - n.r.) cu privire la posibilitatea infiintarii unui furnizor propriu, care sa vegheze nevoile IMM-urilor", a completat Jianu.
 
La randul sau, Felix Caprariu, presedinte al Asociatiei Teritoriale pentru Energie si Eficienta Energetica, prezent in aceeasi conferinta, a aratat ca autoritatile trebuie sa desfasoare o campanie masiva de informare a consumatorilor cu privire la posibilitatea de a schimba furnizorul de energie.
 
"Autoritatile trebuie sa faca aceasta informare, nu cum exista acum obligatia ca furnizorii sa faca acest lucru, pentru ca niciun furnizor nu va fi de acord sa informeze consumatori ca exista o modalitate sa se mute la alt furnizor, este absurd sa credem acest lucru. O sa vedeti in pagina 6 din factura acest lucru, cum putem schimba furnizorul, exact ca la banca, cu litere foarte mici. Nu, acest lucru trebuie facut transparent, prin canalele mass-media, asa vorbim de o informare clara", a sustinut Caprariu.
 
Potrivit acestuia, costurile oamenilor cu energia in cosul de consum inseamna cam 10%, la o medie de consum de 50-100 kWh.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: furnizorenergieimm-uriajutor de stat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

IMM-uri din Romania: Avem bariere la capitolul digitalizare

de Florin Amariei
21 Apr 2021
O analiza arata ca mai multe IMM-uri din Romania intampina bariere la capitolul digitalizare. Conform documentului, pentru mai mult de jumatate...

Studiu Consiliul IMM-urilor: 97.5% dintre firme nu sustin plata defalcata a TVA

de Idei de afaceri
26 Sep 2017
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat in perioada 8 august - 28 august 2017 o consultare...

2 aspecte de care sa tii cont in relatia cu furnizorii

de Marinache Horia Cristian
22 Iun 2015
Furnizorii cu care lucrezi sunt importanti pentru afacerea ta. Modul in care decurge colaborarea se reflecta in costurile de productie, calitatea...

Cum afli daca te poti bizui pe un furnizor sau nu?

de Teo Manole
08 Mai 2015
Informatiile privind capacitatea de productie sunt esentiale in alegerea sau respingerea unui furnizor. Atunci cand acesta nu poate satisface nevoia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]