Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata cat de grave sunt efectele multitaskingului

de Alexandra Popescu 19 Iul. 2014 2556
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multitaskingul prezinta multe efecte secundare, cum ar fi ineficienta sau producerea multor erori. Cercetatorii au cuantificat aceste efecte si au descoperit ca profesionistii petrec, in medie, 1 minut si 15 secunde pentru o sarcina inainte de o intrerupere. Iar dupa intrerupere este nevoie de 25 de secunde pentru a fi reluata sarcina.

 
In continuare sunt prezentate efectele pe care le produce multitaskingul prin intermediul unui studiu realizat de cei de la Visual.ly si compania online Fuze.
 
Multitaskingul ne face mult mai ineficienti, ne determina sa producem greseli, cauzeaza stresul si costa economia globala aproximativ 450 de miliarde de dolari anual. Conform studiului, tentatia este o companie constanta. In medie, o persoana isi verifica telefonul de circa 150 de ori pe zi. In plus, cei care recurg la multitasking nu se pot concentra, timpul alocat unei activitati fiind de 1 minut si 15 secunde inainte de a fi intrerupta. Pentru a relua activitatea pe care o faceai inainte de intrerupere sunt necesare 25 de secunde.
 
Impactele negative ale multitaskingului sunt nenumarate. Cei care recurg la acesta experimenteaza cu 40% mai mult in productivitate peste limita. In plus, le ia cu 50% mai mult sa indeplineasca o singura sarcina si, ceea ce este si mai grav, fac cu 50% mai multe erori.
Dar in urma realizarii acestui studiu s-a descoperit si un alt efect negativ al multitaskingului. Se pare ca poate diminua IQ-ul cu aproximativ 15 puncte, fiind un efect de trei ori mai mare decat daca ai fuma canabis. 
 
In America, aproximativ 25 de intalniri au loc zilnic. In timpul acestor intalniri, 92% dintre cei intervievati recunosc ca fac mai multe lucruri. In schimb, 41% dintre acestia spun ca ei fac asta adesea sau tot timpul. Privit in procente, oamenii recurg la multitasking in timpul conferintelor la telefon in proportie de 57%, in timpul conferintelor video mobile intr-un procent de 23%, in timpul intalnirilor in persoana in proportie de 16%, iar in timpul conferintelor video acestia recurg la multitasking cel mai putin, doar in proportie de 4%.
Daca aceste conferinte video ii tin pe oameni mai atenti, iar multitaskingul este efectuat intr-un procent foarte mic, iata ca acestea au anumite beneficii. Ele sporesc eficienta si productivitatea, sporesc impactul discutiei si accelereaza luarea deciziilor.
 
Conform studiului, multitaskingul produce foarte multe efecte negative, micsorarea IQ-ului fiind una dintre cele mai mari probleme. Poate fi numit cel mai puternic drog, canabisul neavand atatea efecte negative, dupa cum afirma cercetatorii. Trebuie sa iti organizezi activitatile si timpul in ordine, sa incepi cu cele mai importante si sa termini cu cele mai putin importante. Greselile pot fi fatale, asa ca mai bine evita-le. Nu vei termina mai repede daca recurgi la multitasking, ci iti vei lungi perioada de finalizare a activitatilor.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenorimultitaskingefecte multitaskingsfaturistudiu multitasking

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]