Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM Romania: Promovarea antreprenoriatului in Romania

de Matei Antonescu 07 Feb. 2014 2814
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform studiului Amplificarea si valorificare potentialului intreprenorial a romanilor, ce are la baza date furnizate de "Global Entrepreneurship Monitor", CNIPMMR, 2013, in perioada 2007-2012, rata activitatii intreprenoriale in stadiu incipient a crescut de cca 2,5 ori, ajungand sa inregistreze o modificare structurala consistenta.

Astfel, aportul proprietarilor de firme noi a sport de la 31% din TEA in 2007, la 41% in 2012, unde TEA reprezinta rata activitatii intreprenoriale in stadiu incipient.

Conform IMM Romania, aceste evolutii sunt sustinute de nivelul sporit al intentiei de a incepe o afacere in urmatorii 3 ani (locul 1 in UE) si de atitudinea populatitie active referitoare la ideea de a incepe o afacerea (locul 2 in UE).

In contextul cresterii consistente a segmentului de intreprinzatori care au inceput o afacere din cauza lipsei unei alternative viabile de angajare, se observa urmatoarele tendinte la nivelul economiei Romaniei:

1. Conditiile de pe piata muncii se deterioreaza. "Intreprenoriatul de subzistenta prospera in aceste conditii, iar piata interna este supusa unor presiuni de contractie, generand astfel perspective de adancire a deficitului de cerere agreata, accentuare a disparitatilor regionale si diminuare a potentialului de crestere a economiei.", subliniaza sursa amintita.

2. Inrautatirea perspectivelor asupra dezvoltarii capitalului autohton.

3. Proliferarea puternica a intreprinzatorilor calati pe supravietuire si nu pe dezvoltarea dinamiza a performantelor inalte.

4. Capacitatea redusa a start-up-urilor de a rezista pe piata. Aceasta tendinta este evidentiata de faptul ca rata firmelor consacrate a crescut insignifiant comparativ cu cea a activitatii intreprenoriale in stadiu incipient, conform IMM Romania.

Care sunt propunerile CNIPMMR?
CNIPMMR propune adoptarea unei noi legi pentru IMM-uri, in vederea asigurarii implementarii pe deplin la nivel national a Small Business ACT (SBA) si mentinerea pentru perioada 2014-2020 a cotei de cel putin 0,4 procente din PID pentru fondurile ce sunt alocate de la bugetul de stat pentru finantarea programelor de dezvoltare, a masurilor de sprijinire a infiintarii de noi intreprinderi si de sustinere a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, la nivel national si local, mai informeaza IMMRomania, prin analiza CNIPMMR.

In mod real, optiunea de a incepe o afacere devine o adevarata necesitate in ultimii ani, o optiune catre care ne indreptam cu din ce in ce mai multa siguranta. Evident, vom miza pe informatii specializate, pe ajutorul profesionistilor, pe planificare si educatie antreprenoriala de top.

Sa aveti succes si incepeti afaceri profitabile!

Autorii acestui studiu publicat de CNIPMMR sunt:

Prof. Univ. Dr. Ovidiu NICOLESCU, Presedinte CNIPMMR

Ana BONTEA, Director Departamentul Juridic si Dialog Social, CNIPMMR

Victor LAVRIC, Analist Economic, CNIPMMR




Tags: imm romaniaafaceri in romaniaafaceri mici in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]