Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM-uri din Romania: Avem bariere la capitolul digitalizare

de Florin Amariei 21 Apr. 2021 1787
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza arata ca mai multe IMM-uri din Romania intampina bariere la capitolul digitalizare.

Conform documentului, pentru mai mult de jumatate (53%) dintre IMM-uri exista bariere in calea digitalizarii, cu aproape 10% sub media europeana.
 
"In ceea ce priveste obstacolele cauzate de reglementare/de legislatie, IMM-urile din Romania se plaseaza aproape de media europeana. Acest aspect, important pentru actiunea etatica si pentru politicile publice in general - fiind poate, deseori, un aspect mai usor de identificat si tintit prin masuri rapide - pare totusi sa nu fie unul esential pentru IMM-urile din Romania, desi faptul ca il plaseaza mult mai sus in ierarhie decat alte state vecine, cu capacitati administrative similare, poate indica importanta perceptiei relative a acestui aspect in mediul economic si in relatie cu digitalizarea", se arata in concluziile raportului.
 
In ceea ce priveste adoptarea tehnologiilor digitale de baza, peste un sfert (27%) dintre microintreprinderile din Romania afirma ca le-au adoptat sau ca le vor adopta, vorbind despre tehnologii precum email-ul sau crearea unui website, dar ca nu au adoptat inca tehnologii avansate. Astfel, tara noastra se plaseaza pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste tehnologiile digitale avansate, cu doar 7% dintre microintreprinderi care au inceput deja sa le adopte.
 
Analiza privind "Barierele Digitalizarii mediului public si privat din Romania" reprezinta un document esential care va sta la baza fundamentarii si prioritizarii proiectelor derulate prin fonduri europene pentru perioada de programare 2021-2027.
 
Cercetarea efectuata de ADR pentru mediul privat porneste de la concluziile Raportului Flash Eurobarometer "SMEs, start-ups, scale-ups and entrepreneurship", publicat in luna septembrie 2020. De asemenea, analiza a centralizat informatii si analize de benchmarking privind motivatiile si comportamentele IMM-urilor din diferite state ale Uniunii Europene in ceea ce priveste procesul de transformare digitala.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: imm-uri romaniabarieredigitalizare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]