Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indiciile care te atentioneaza ca un angajat nu este potrivit pentru companie

de Alexandra Popescu 04 Iun. 2014 2445
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu toti angajatii sunt un fel de intraprenori, sa le pese de afacerea ta si de evolutia acesteia ca si cum ar fi a lor. Unii angajati sunt complet paraleli cu ceea ce se intampla in companie, sunt nepasatori si, cum prind un moment bun de barfa, sunt primii care se implica. Plansul, minciuna sunt, din nou, unele dintre semnele ca angajatul nu este cel mai potrivit pentru companie si doar isi pierde timpul in cadrul ei.

 
Toti antreprenorii s-au confruntat, macar o data, cu un astfel de angajat. Ei sunt cei carora nu le pasa daca compania reuseste sau nu si nu fac decat sa o traga in jos, in loc sa o ridice. 
 
Officevibe, o companie dedicata imbunatatirii culturii corporative, a identificat cele mai importante trasaturi ale unui angajat nepasator, pe care vi le prezentam in cele ce urmeaza:
 
1. Se plang. Angajatii necorespunzatori se plang tot timpul, iar nimic din ceea ce exista nu este destul de bun pentru ei.
 
2. Cauta scuze. Angajatii necorespunzatori niciodata nu isi vor asuma o responsabilitate pentru actiunile lor si intotdeauna vor cauta o scuza pentru ceea ce fac.
 
3. Le lipseste entuziasmul. Cand apare o noua cerinta sau un nou proiect, ei vor fi ultimii care se vor entuziasma. Statul degeaba este cel mai bun pentru acestia.
 
4. Nu ii ajuta pe ceilalti. Intotdeauna vor spune ca acel lucru nu este treaba lor si niciodata nu isi vor ajuta colegii cu un anumit proiect.
 
5. Barfesc. Barfele distrug morala si dinamica unei echipe si creeaza bisericute in cadrul companiei. Acest lucru va inrautati munca in echipa si armonia.
 
6. Mint. Un angajat care minte si inventeaza povesti este cu adevarat periculos pentru o echipa.
 
7. Considera ca stiu totul. Angajatii nepotriviti vor considera ca stiu totul si ca sunt mult prea buni pentru orice din ceea ce vei spune.
 
8. Sunt independenti. Acestia aleg sa lucreze singuri. Pentru ca totul sa mearga bine intr-o companie, ai nevoie ca echipa ta sa colaboreze.
 
9. Iresponsabilitate. Angajatii nepotriviti uita deadline-urile, intarzie la munca si uita de promisiunile facute.
 
10. Nu au initiativa. Angajatii buni au initiativa, in timp ce opusul lor doar asteapta sa li se spuna ce urmeaza sa faca.
 
11. Nu intreaba. Intrebarile ajuta orice om sa invete si sa afle mai multe. Angajatii nepotriviti vor fi cei care nu intreaba nimic si care nu sunt dornici sa invete lucruri noi.
 
12. Nu cresc. Acestia nu investesc in ei pentru a deveni oameni mai buni si pentru a creste in cadrul companiei.
 
13. Sunt distrasi. Angajatii model stiu exact cand trebuie sa ramana concentrati, in timp ce angajatii necorespunzatori sunt foarte rapid distrasi de orice, ca un student care gaseste si peretii mai interesanti in sesiune.
 
Acestea sunt cele mai importante "calitati" ale unui angajat nepotrivit companiei tale, asa ca incearca sa ii identifici si sa ii elimini. Acestia, pe langa faptul ca pot destrama o echipa, pot face astfel incat afacerea sa nu evolueze, ba din contra, pot chiar sa o traga in jos.
 


Tags: afaceriantreprenoriangajatiintraprenoricompaniesfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]