Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inovatie si productivitate in vremuri incerte: ce noutati au adus in business ultimele 3 luni

de Idei de afaceri 03 Iun. 2020 3406
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crizele genereaza inovatie, asa cum ne arata istoria recenta si nu numai. Companiile devin, pur si simplu, mai productive in astfel de perioade si isi directioneaza resursele pentru a obtine avantaje competitive. Mai mult decat atat, sunt mult mai deschise la colaborari, pentru a oferi solutii de care publicul are nevoie.

Iata o lista a celor mai utile inovatii recente, pe care businessurile le-au generat in timpul pandemiei:

 

Suncrafter

Acest startup din Berlin lucreaza deja la folosirea SolarHubs pentru a asigura energia electrica in zonele urbane si rurale. Suncrafter a participat la un hackaton in luna martie, cu o solutie pentru igienizarea mainilor care foloseste raze ultaviolete pentru dezinfectare. Ideea lor a castigat competitia, fiind una dintre primele inovatii concepute special pentru si la debutul pandemiei de coronavirus.

 

Velmio

Fondata in Talinn, Estonia, compania Velmio a conceput o aplicatie de sarcina care combina inteligenta artificiala cu monitorizarea stilului de viata, pentru a determina posibilele complicatii de care viitoarele mamici pot avea parte. La inceputul pandemiei, Velmio a lansat Coronavirus Tracker, o aplicatie care analizeaza simptomele utilizatorilor pentru a estima riscul infestarii cu COVID-19; aceasta arata gradul de risc si in functie de localizare, cu optiunea utilizarii incognito. Momentan, este disponibila doar in Estonia si in Australia.

 

Linistry

Compania ungara fondata in 2016 si-a inceput activitatea cu obiectivul de a imbunatati loialitatea clientilor si de a spori vanzarile pentru diferite tipuri de business care ofera produse si servicii. Cu ajutorul tehnologiei preexistente, a creat o solutie pentru reducerea transmiterii virusului in supermarketuri, prin limitarea numarului de clienti prezenti simultan in acestea si stimularea vanzarilor online.

 

Upswing

Agentia de SEO si content marketing finalista a unor competitii precum European Content Awards si European Search Awards a venit, de asemenea, cu o solutie pentru businessuri. Upswing COVID-19 Trends monitorizeaza schimbarile comportamentului consumatorilor pentru 25 de industrii, pentru a ajuta businessurile cu prezenta in digital sa se adapteze la cerintele actuale ale pietei si sa raspunda punctual nevoilor acestora.

 

Bankera

Un startup international de plati fondat in 2017 in Lituania a dezvoltat, in timpul pandemiei, Bankera Business Care, o solutie menita sa ajute companiile care se confrunta cu probleme de cash-flow in aceasta perioada, prin garantii oferite de business partners. Cu ajutorul acestui sistem, plata imprumuturilor devine flexibila si poate fi amanata pana in momentul incetarii carantinei.

 

Colivery

Platforma creata de Colivery la debutul pandemiei de coronavirus aduce impreuna oamenii care isi pot ajuta concetatenii. Cei dispusi sa faca cumparaturi la supermarket, sa cumpere medicamente sau sa preia prescriptii medicale pot folosi platforma pentru a-i ajuta pe cei care nu pot face asta singuri sau sunt in grupele de risc.

 

Wamapp

Compania originara din Oslo aduce bucurie familiilor si prietenilor prin livrarea de cadouri amuzante. Aceasta le permite utilizatorilor sa cumpere vouchere pentru familiile si prietenii lor, spre a fi folosite dupa incetarea restrictiilor.

 

VoiceMed

Cum testarea pentru coronavirus a fost si este in continuare insuficienta, solutia VoiceMed permite oricui sa se testeze cu ajutorul smartphone-ului sau al computerului. Utilizatorii trebuie sa tuseasca sau sa vorbeasca spre microfonul pc-ului sau al telefonului si sa raspunda la cateva intrebari, pentru ca software-ul bazat pe recunoasterea vocii sa compare sunetele cu cele emise de persoanele infestate.

 

SUVE

SUVE este un chatbot live care le raspunde utilizatorilor la toate intrebarile legate de pandemia de coronavirus. Este o aplicatie pentru care guvernul Estoniei garanteaza inca de la aparitie - aceasta a fost preluata pe site-ul oficial al acestuia, dar si pe alte website-uri ale autoritatilor, pentru a gestiona raspunsurile catre publicul ale carui intrebari vor continua, probabil, si dupa terminarea pandemiei.

 

Inovatia a facut mereu parte din evolutia crizelor. Indiferent daca scopul este informarea corecta sau ajutarea publicului, solutiile aparute in aceasta perioada indeplinesc, in primul rand, obiectivul continuitatii in plan social si in mediul de afaceri.

 




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: inovatieproductivitatebusinesscolaborariparteneriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Dezvoltarea unui business. Inregistrarea domeniului si gazduirea web

de Idei de afaceri
14 Mar 2023
Inregistrarea domeniului si gazduirea web fac parte din pasii esentiali spre dezoltarea afacerii. Brandul pe care tu ti-l construiesti trebuie sa...

Rolul inovatiei in crearea unui mediu de lucru sanatos

de Idei de afaceri
08 Nov 2021
Am petrecut suficient timp lucrand de acasa sau in regim hibrid pentru a formula o premisa pe cat de simpla, pe atat de pertinenta: avem nevoie sa ne...

Business de criza: top 5 instrumente de digital relevante in contextul pandemiei

de Idei de afaceri
03 Iun 2020
In vremuri incerte, mediul de afaceri devine tot mai volatil. Comportamentele utilizatorilor se schimba de la o zi la alta, iar probabilitatea ca...

3 sfaturi pentru cei care au afaceri in parteneriat

de Octavian Dinu
01 Apr 2016
Totul se rezuma la cum sa iti alegi un asociat care sa-ti sprijine afacerea in ascensiunea sa catre profit, si nu sa o scufunde mai repede decat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]