Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila 28 Feb. 2023 80
INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim sector se inregistreaza si o crestere accentuata, potrivit anchetei de conjunctura realizata de Institutul National de Statistica.

In ceea ce priveste industria prelucratoare, respondentii preconizeaza o crestere moderata a volumului productiei pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%). Numarul de salariati va ramane stabil, cu un sold conjunctural de 0% pe total industrie.
 
In acelasi domeniu, la capitolul preturi la produse industriale se preconizeaza o crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +27%).
 
Pe segmentul constructiilor se va inregistra o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +3%) in urmatoarele trei luni ale anului. De asemenea, managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -2%), iar preturile lucrarilor de constructii vor prezenta cresteri (sold conjunctural +38%), conform rezulatelor anchetei de conjunctura INS.
 
Managerii din Romania au estimat o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -5%) pentru urmatoarele trei luni in sectorul comert cu amanuntul. In acest timp, volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale se va consemna un salt, pe un sold conjunctural de +16%.
 
Angjatorii prognozeaza un numar stabil de salariati (sold conjunctural +3%) si o crestere accentuata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +41%).
 
Estimarile din luna februarie 2023 estimeaza o cerere de servicii in relativa stabilitate pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%),la fel si la numarul de salariati (sold conjunctural +1%).
 
Preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere (sold conjunctural +19%), conform opiniei managerilor.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: manageriinsrelativa stabilitatesold conjuncturalancheta de conjunctura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Estimarile managerilor: O crestere accentuata se va inregistra in comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Managerii estimeaza o crestere a activitatii si a preturilor in comertul cu amanuntul. De asemenea, se va instala si o relativa stabilitate a...

Estimarile managerilor: Crestere accentuata a preturilor in constructii

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Managerii romani estimeaza o crestere accentuata a preturilor in ceea ce priveste constructiile si comertul cu amanuntul pentru urmatoarele trei...

Ingrijorator. Majoritatea angajatilor ar renunta instant la locul de munca in anumite situatii

de Idei de afaceri
10 Nov 2021
Un studiu releva aspecte importante pentru companii si institutii. In acesta se arata ca peste 70% dintre angajati ar renunta instantaneu la locul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]