Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari ilegale in timpul intervievarii candidatilor

de Maria Nicutar 09 Iun. 2011 4417
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Interviurile sunt momente decisive pentru firma dvs si trebuie sa detineti abilitatea de a le conduce in mod eficient. Detaliile legate de specializare, de abilitati si competente sunt esentiale si va dau informatii referitoare la potentialul unui candidat. Cu toate acestea, exista si anumite intrebari pe care nu trebuie sa le puneti.

Intrebarile ilegale sunt cele care intrec masura si cer informatii care nu sunt relevante pentru angajare. Haideti sa vedem care sunt si cum le puteti evita:

1.    Nu puneti intrebari legate de varsta, stare maritala, religie, rasa, etnie sau orice alte intrebari care ar putea sa aiba conotatii discriminatorii.

2.    Nu va intrebati candidatii ce greutate, inaltime, dizabilitati, handicapuri sau ce istoric medical au.  Intrebati-i daca  pot indeplini sarcinile cerute de pozitia pentru care aplica.

3.    Nu intrebati candidatii daca au copii, daca isi doresc sau daca planuiesc sa conceapa unul. Cu toate ca multe job-uri necesita deplasari sau ore petrecute peste program, aceste intrebari sunt ilegale. Puteti, in schimb sa ii intrebati daca vor fi capabili sa isi indeplineasca activitatile aferente pozitiei pentru care aplica. Informati-i de la bun inceput asupra cerintelor si asteptarilor dvs.

4.    Nu puneti intrebari legate de statutul ocupational al membrilor familiei candidatului.

5.    Nu cereti informatii legate de consumul de droguri ilegale.

6.    Daca observati ca detine un istoric al accidentelor la locul/locurile anterioare de munca nu puteti sa cereti informatii.

7.    Nu puteti pune intrebari legate de cazierul candidatului decat in situatiile in care pozitia ocupata o necesita. Spre exemplu, bancile angajeaza doar personal care nu a fost implicat in ilegalitati cu bani.

8.    Intrebarile legate de orientarea sexuala a angajatilor sunt, de asemenea, ilegale. Buna desfasurare a activitatilor intr-o firma sau companie se poate mentine indiferent de alegerile din viata lor personala.

Cu atentie pentru aceste detalii puteti sa castigati un candidat perfect pentru postul din firma dvs. Aveti nevoie de discretie si tact in conducerea interviului si trebuie sa inspirati incredere viitorilor angajati. Nu uitati ca nu numai dvs trebuie sa strangeti informatii legate de candidati, ci si acestia, referitoare la dvs si la firma pe care o reprezentati.




Tags: intrebari ilegale interviuintervievarea candidatilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]