Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Istoricul angajatilor, din ce in ce mai verificat

de Florin Amariei 27 Mai. 2019 3762
3.71 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un sondaj facut cu principalii recrutori din Romania arata ca istoricul angajatilor, indiferent de nivel, este din ce in ce mai verificat.

Sapte din zece specialisti in recrutare verifica, de obicei, candidatul pentru job, cu angajatorii anteriori, atat pentru pozitiile low-level, cat si pentru cele high-level, reiese dintr-un sondaj publicat, vineri, de catre una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania.
 
Cat priveste canalele de comunicare din social media, cercetarea BestJobs releva faptul ca sase din zece angajatori verifica, in procesul de evaluare a unui candidat pentru un job in cadrul companiei, profilurile acestuia de social media, iar aproape patru din zece tin cont inclusiv de acest criteriu in decizia de recrutare.
 
Potrivit sursei citate, peste jumatate dintre angajatori (53%) testeaza, uneori, si abilitatea unui candidat de a interactiona cu echipa din care va face parte, atat pentru pozitiile low-level, cat si pentru cele high-level, in timp ce 14% fac acest lucru doar pentru pozitiile high-level.
 
Pentru marea majoritate a angajatorilor (95%) prima impresie este importanta, iar principalele trasaturi pe care acestia le cauta la un candidat sunt increderea in sine (78,5% dintre respondenti), abilitatea de a ramane calm sub presiune (76,2%) si capacitatea de convingere (61%).
 
Totodata, atitudinea relaxata si curajul candidatului conteaza pentru peste o treime dintre companii, in timp ce sarmul personal pentru doar 14% dintre angajatori.
 
Cele mai importante caracteristici pe care le-ar placea sa le vada recrutorii la candidatul ideal sunt si altele decat carisma: sa fie onest (pentru 67,4% dintre respondenti), eficient (47,7%), cooperant (35,5%), flexibil (30,2%), increzator (22,6%), competitiv (19,2%), convingator (16,8%), meticulos (14,5%), intuitiv (12,8%), carismatic (12,8%), relaxat (11%) sau independent (9,3%).
 
Pe de alta parte, doar trei din zece angajatori ar lua in considerare respingerea candidatului in procesul de recrutare in cazul in care acestuia ii lipseste un plan realist pe termen lung.
 
Conform sondajului citat de Agerpres, pentru 35% dintre cei care fac recrutarea mai conteaza daca un candidat vine cu un CV pe hartie la interviu, pentru restul de 65% contand putin sau deloc.
 
Sondajul BestJobs a fost efectuat in perioada 1 - 15 mai 2019, pe un esantion de 292 companii mici, medii si mari din Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: istoriculangajatilorverificat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Ingrijorator. Majoritatea angajatilor ar renunta instant la locul de munca in anumite situatii

de Idei de afaceri
10 Nov 2021
Un studiu releva aspecte importante pentru companii si institutii. In acesta se arata ca peste 70% dintre angajati ar renunta instantaneu la locul de...

MMPS: Companiile care au beneficiat de somaj tehnic si fonduri europene, verificate

de Florin Amariei
26 Mai 2020
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) anunta ca toate companiile care au beneficiat de somaj tehnic si fonduri europene vor fi verificate....

Majoritatea angajatilor romani vor ca telemunca sa ramana si dupa 15 mai

de Florin Amariei
04 Mai 2020
Un studiu nou releva faptul ca majoritatea angajatilor romani vor ca lucrul in regim de telemunca sa ramana si dupa 15 mai. "7 din 10...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]