Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri 24 Ian. 2022 1774
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022.

Potrivit raportului, avand in vedere ca noua varianta Covid-19 continua sa imprime multa incertitudine, se ia in considerare un scenariu mai pesimist in care, pe fondul unei suprasolicitari a sistemelor de sanatate, activitatea economica ar incetini semnificativ si chiar ar suferi o contractie in emisfera nordica, in primul trimestru. In aceste conditii, estimarea este ca PIB-ul global s-ar reduce cu circa 0,5 puncte procentuale fata de scenariul initial.
 
Previziunile avertizeaza ca vor urma conditii financiare mai stricte, deoarece bancile centrale din economiile avansate isi vor majora ratele de politica monetara si isi vor reduce programele de relaxare cantitativa. SUA si Marea Britanie au demarat acest proces, dar efectele variantei Omicron l-ar putea intarzia cu cateva luni.
 
In acelasi timp, zona euro isi va mentine politica monetara "acomodativa", deoarece rata inflatiei de baza este putin probabil sa depaseasca tinta de 2% din acest an.
 
"Presiunile generate de intreruperea lanturilor de aprovizionare se vor disipa, conform previziunilor, avand in vedere ca se observa o ameliorare in ultimele luni ale anului trecut, care va continua in 2022. Aceasta tendinta va reduce inflatia, pana in a doua jumatate a acestui an, oferindu-le bancilor centrale un respiro pentru a amana potentialele majorari ale ratelor dobanzilor de politica monetara, mai ales daca economiile se vor confrunta cu probleme suplimentare precum modificari epidemiologice neasteptate", se mentioneaza in raportul PwC.
 
Conform consultantilor, o alta previziune vizeaza inversarea rolurilor intre SUA si Uniunea Europeana in ceea ce priveste politica fiscala.
 
In ceea ce priveste piata muncii, studiul releva faptul ca tarile care fac parte din G7 (Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si SUA) vor crea cel putin 9 milioane de locuri de munca. Totodata, angajatorii vor continua sa experimenteze modalitati inovatoare de a pastra personalul existent si pentru a atrage noi talente, iar in urmatoarea perioada se va observa o piata a muncii in care angajatii vor avea o putere mai mare de negociere. "Mai degraba angajatorii se vor adapta la competitia ridicata pentru atragerea oamenilor, devenind ei insisi niste "angajatori flexibili". De exemplu, unii angajatori ofera saptamana de lucru de patru zile, aranjamente de lucru hibride si beneficii non-financiare mai bune", se precizeaza in raport.
 
La nivel general, directorii generali previzioneaza ca economia globala va avansa cu 4,5%, in 2022, daca impactul variantei Omicron va fi limitat.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: directori companii2022optimism 2022 directorieconomia nationala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]