Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine

de Idei de afaceri 29 Ian. 2020 4956
4.3 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Time management este provocarea cu care multi dintre noi ne confruntam in ziua de astazi. Mai ales daca esti antreprenor, freelancer, manager sau detii propria ta compantie stii ca, de multe ori, cele 24 de ore nu sunt suficiente pentru a pune la punct toate taskurile urgente.

Pentru a nu deveni victima stresului specific deadline-urilor, este nevoie sa te organizezi din timp. Eventual, iti poti face un obicei ca la finalul fiecarei saptamani sa iti rezervi 30 de minute pentru a clarifica lucrurile pe care le ai de facut in saptamana care urmeaza. Pentru asta, noi ti-am pregatit cateva instrumente care sa te ajute sa iti eficientizezi si mai bine modul de organizare al obiectivelor tale.

     1.  Fa-ti un Bullet Journal

Chiar daca este o metoda clasica, agenda si pixul raman la fel de eficiente ca acum douzeci de ani. Asa ca un prim pas pentru o organizare ca la carte este sa cauti cateva agende si sa alegi din ele una care ti se potriveste. In felul acesta, poti uita de notite, post-ituri si biletele care stau imprastiate peste tot prin birou si sa le organizezi pe toate intr-un singur loc, in propriul tau Bullet Journal. Inventat de designerul american Ryder Carroll, Bullet Journal este un instrument care te ajuta sa monitorizezi orice activitate din viata ta, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Metoda propusa de Ryder Carroll presupune sa imparti agenda in cateva categorii usor de urmarit: pagini dedicate Indexului (un fel de cuprins al agendei in care sunt trecute titlurile capitolelor pe care le vei monitoriza), pagini dedicate activitatilor zilnice, saptamanale, lunare si anuale. Poti gasi insa si alte categorii; de exemplu, iti poti clasifica activitatile in functie de domeniile tale de interes (cariera, proiecte personale, relatii, familie, calatorii, resurse financiare) sau in functie de obiectivele deja stabilite. Practic, este o agenda in care urmaresti intreaga viata, monitorizand capitolele importante din ea. In felul acesta, poti observa si care este randamentul tau in indeplinirea activitatilor propuse, ce taskuri iti consuma mult timp, pe care le faci usor si care iti solicita mai mult atentia. Astfel, vei sti ce poti schimba si imbunatati.

     2.   Foloseste sistemele de afisare eficiente

Un truc eficient pentru a-ti putea organiza cat mai bine ziua, saptamana, luna este sa stii care sunt taskurile pe care le ai de facut in perioada respectiva, sa estimezi corect cat timp iti ia fiecare activitate in parte, sa afli de ce resurse mentale ai nevoie pentru a le indeplini si sa iti setezi un deadline. Pentru a avea toate aceste detalii la vedere si a le putea planifica din timp, poti folosi urmatoarele intrumente de afisare:

 

  • Flipchart magnetic;
  • Panouri din pluta de diferite dimensiuni;
  • Avizier;
  • Table magnetice;
  • Plannere magnetice.

 

De aseamana, daca spatiul iti permite, poti vopsi unul dintre pereti cu vopsea lavabila cu efect de tabla pentru scris. Cand se va usca, vei putea schita toate prioritatile din perioada respectiva, iti poti clasifica obiectivele pe categorii, poti face tabele in care sa treci deadline-urile taskurilor importante, poti nota idei care sa te motiveze.

     3.   Alfa ce te motiveaza

De multe ori, chiar daca avem un plan bine pus la punct, nu avem energia necesara de a-l pune in aplicare. Cu alte cuvinte, ne lipseste motivatia sau nu avem suficient de multe raspunsuri la intrebarea „de ce imi doresc sa fac acest lucru?”. Chiar si persoanele foarte organizate pot depasi termenele limita si isi pot incalca promisiunile atunci cand isi pierd scopul. Pentru a putea indeplini taskurile la timp si nu doar sa le treci intr-o agenda, ai nevoie de un motor care sa alimenteze activitatile tale. Acest motor poate fi dorinta de a evolua in businessul tau, nevoia de a castiga mai multi bani, nevoia de a te dezvolta in plan profesional sau personal. De asemenea, pot fi mai multe lucruri care ne motiveaza si ne fac sa ne trezim in fiecare zi si sa mergem la birou. Oricare ar fi acestea, este bine sa le stii si sa le notezi intr-o agenda pentru a le reciti, revalida, completa sau modifica atunci cand simti nevoia.

     4.   Nu in ultimul rand, apeleaza la tehnologie

Evernote, Todoist, Google Keep, GoalsOnTrack, Wonderful Day sunt doar cateva dintre aplicatiile mobile care te ajuta sa gestionezi corect timpul si sa te organizezi cat mai eficient. Fiecare tool are caracteristicile lui si ofera beneficii diferite. Pentru a afla care ti se potriveste cel mai bine, poti testa mai multa aplicatii, descarcandu-le gratuit din Google Play sau App Store.

 

Toate cele patru instrumente au aplicabilitate imediata, sunt simple, eficiente, testate. Trebuie doar sa alegi sa le pui si tu in practica si sa vezi ce rezultate obtii.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: managementtimpeficienta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici

de Idei de afaceri
13 Dec 2023
O pensiune turistica mica poate sa devina rapid foarte eficienta daca este organizata inteligent, astfel incat administrarea si functionarea sa poata...

CCIR: E timpul sa apelam la muncitori din strainatate

de Idei de afaceri
14 Dec 2021
Presedintele CCIR, Mihai Daraban, spune ca este timpul sa iesim din "doliu" si sa apelam la muncitori din strainatate. "Probabil trecem...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]