Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Manageri:Cum va angajati dupa ce ati fost concediati
Nici o concediere nu reprezinta o veste buna dar poate fi folosita in avantajul dvs daca urmati cateva reguli de baza. Trebuie sa detineti resursele necesare pentru a transforma orice contract incheiat intr-o viitoare sursa de profit si sa va educati sa priviti partea plina a a paharului in orice situatie v-ati afla.
Primul pas pe care trebuie sa il faceti cand porniti in cautarea unui nou loc de munca este proiectarea unui plan de atac. Iata cateva puncte cheie pe care trebuie sa le aveti in vedere:1. Identificati motivele pentru care ati fost concediat si lucrati pentru a le transforma din neajunsuri in atuuri. Daca nu v-ati indeplinit sarcinile care v-au fost delegate in timpul alocat, este cazul sa puneti accent pe metodele de managerizare a timpului. Luati cursuri atunci cand considerati ca este necesar si pregatiti-va temeinic in domeniul pe care il reprezentati.
2. Puneti-va la punct un CV solid. Adaugati experienta in domeniu si orice informatii relevante pentru postul pentru care aplicati si fiti sincer. Nu uitati ca orice distorsionare a adevarului va iesi la iveala la un moment dat si va veti trezi concediat din nou.
Pentru a detine un CV perfect este nevoie de o buna autoestimare. Trebuie sa fiti realist si obiectiv cand puneti pe hartie informatii referitoare la pregatirea si abilitatile dvs.
De asemenea, un atu al CV-urilor il reprezinta scrisorile de intentie. Acestea sunt cele mai potrivite modalitati de a va pleda cazul. Este important sa admiteti ca ati fost concediat si priviti acest fapt cu optimism.
3. Interview-ul cu un posibil angajator trebuie sa fie fructificat pe cat de mult posibil. Aceasta este sansa dvs sa va convingeti interlocutorul ca meritati un loc in firma pe care acesta o reprezinta. Prezentati informatii legate de specializarile si calitatile dvs intr-un mod strategic dupa ce ati cercetat indelung firma pentru al carei post aplicati.
Cea mai mare greseala comisa de candidati este de a se prezenta la interview-uri fara temele facute.
Trebuie sa stiti ce implica pozitia pe care doriti sa o ocupati in cadrul companiei, cine este intervievatorul( din departamentul de resurse umane, din cadrul managerilor sau chiar patronul firmei samd) si cum sa folositi in favoarea dvs esecurile din trecut (concedieri, perioade scurte de munca, training-uri neterminate samd).
Per total, trebuie sa va puneti in locul angajatorilor si sa fiti sincer atat cu acesta cat ci cu dvs insiva. Nu uitati ca procesul de promovare poate fi unul dificil, care necesita timp pentru a se concretiza iar in acest scop trebuie sa mentineti o permanenta stare de imbunatatire a serviciilor oferite.
Articole conexe
3 metode de imbunatatire a performantei manageriale
de Idei de afaceriManagerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii
de Bianca TilaCum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriINS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit