Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managerii mizeaza pe cresterea afacerilor in urmatoarele 3 luni

de Alina Constantinescu 07 Sep. 2016 7802
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS), managerii se asteapta in urmatoarele trei luni la o crestere a activitatii in comertul cu amanuntul, la mentinerea numarului de salariati in industria prelucratoare, constructii si servicii, si la o stabilitate a preturilor in toate sectoarele economice.

Industria prelucratoare

In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2016, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va inregistra tendinta de crestere mai semnificativa (sold conjunctural +36%), in timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, tendinta va fi de scadere moderata (sold conjunctural -10%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +0%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare'.

Constructii

 Potrivit estimarilor din luna august, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +10%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +1%).

Comert cu amanuntul

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +27%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (sold conjunctural +25%).

Potrivit INS, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +15%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +2%).

Servicii

Conform estimarilor din luna august 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).

Sursa: www.insse.ro


Tags: comert cu amanuntulindustria prelucratoareconstructiicrestere economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Estimarile managerilor: Crestere accentuata a preturilor in constructii

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Managerii romani estimeaza o crestere accentuata a preturilor in ceea ce priveste constructiile si comertul cu amanuntul pentru urmatoarele trei...

Se schimba legea: Autorizatiile de constructii si Certificatul de urbanism se vor elibera...aproape pe loc

de Ana Ghiarasim
14 Apr 2022
Cu un singur proiect de lege, Ministerul Dezvoltarii promite sa vina in ajutorul antreprenorilor din domeniul constructiilor, care erau nevoiti sa...

Optimism raportat de INS printre managerii companiilor din constructii, comert si industria prelucratoare

de Florin Amariei
26 Feb 2021
Un document publicat de INS intitulat "Tendinte in evolutia activitatii economice in perioada februarie - aprilie 2021" cuprinde un optimism cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]