Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mic dictionar al negocierii

de Ideideafaceri.ro 03 Nov. 2011 2946
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocierile reprezinta procese extrem de dificile pentru multi dintre noi si prea putini reusesc sa obtina rezultatele pe care si le-ar fi dorit. Problema poate veni din cauza necunoasterii aspectelor fundamentale ale actului negocierilor. Iata un mic dictionar al negocierii, suma de informatii pe care le puteti utiliza in avantajul dvs, pentru negocieri de succes sporit:

Negocierea reprezinta un proces de armonizare a intereselor participantilor la o actiune interumana, in vederea gasirii unei solutii convenite.

Puterea de negociere reprezinta totalitatea mijloacelor pe care negociatorul le poate folosi in vederea obtinerii unei solutii convenite, cat mai apropiate de pozitia proprie de negocieri.

Marja de negociere reprezinta zona dintre obiectivele maximale si limitele minime acceptabile in cadrul acestor interese.

Zona de compromis posibil este zona in care marjele de negociere ale participantilor se suprapun.

Prenegociere, culegerea de date si informatii asupra partenerului de negociere, identificarea cadrului specific al negocierii, pregatirea reala a cadrului de desfasurare a negocierii.

Echipa de negociere trebuie sa cunoasca problema; sa defineasca cadrul discutiilor; sa nominalizeze persoanele capabile pentru negociere, cunoscatori ai problemelor discutate; sa pregateasca si sa anunte partenerul; sa organizeze protocolul, sala de tratative.

Strategia negocierii cuprinde ansamblul obiectivelor urmarite in procesul negocierii, caile (modalitatile) posibile de atingere a acestor obiective si mijloacele (resursele) disponibile pentru realizarea lor.

Strategia negocierii trebuie sa conduca la atingerea obiectivelor prin trezirea atentiei clientului, stimularea interesului acestuia de a avea produsul respectiv.

Tactica de negociere este acea parte a strategiei care cuprinde mijloacele si formele de actiune utilizabile intr-o situatie data, pentru realizarea unui obiectiv strategic sau intermediar al negocierii.

Argumentarea negocierii, partea sau suportul care sta la baza negocierii si urmareste relatiile cauza-efect, analogie, comparatie, ilustrare.

Concesia reprezinta o modificare a propriei pozitii de negociere in directia pozitiei partenerului.


Tags: negocierinegocieredictionar negociereargumentarea negocierii

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

7 reguli tehnice care iti influenteaza negocierea in afaceri

de Cosmin Enescu
04 Nov 2015
Eficacitatea negocirii prin rationamente logice consta in "capacitatea de a convinge, exprimata in intensitatea cu care adera la argumentul...

Tactici de negociere pe care le putem invata de la copii

de Alexandra Popescu
23 Apr 2014
Negocierea este in sangele oricarui om inca de cand este copil. Se spune adesea ca cei mai buni manipulatori si negociatori sunt copiii, chiar daca...

Vrei sa devii expert in negocieri? Iata cateva sfaturi memorabile!

de Ilinca Dobrescu
27 Sep 2013
Sa negociezi precum un expert... Iata dorinta cea mai arzatoare pentru multi dintre noi. De ce ai vrea sa negociezi ca un AS? Pentru ca negocierea...

Sfaturi utile pentru succes deplin in negocieri!

de Ilinca Dobrescu
23 Ian 2013
Negocierile aprinse reprezinta un indiciu puternic pentru orice afacerist. Termenii si clauzele sunt dure, cifrele sunt la limita, negociatorii sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]