Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul desemnat al Muncii: Supraimpozitarea contractelor part-time va fi eliminata

de Florin Amariei 31 Oct. 2019 2950
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, spune ca prioritatea sa numarul 1 va fi ca supraimpozitarea contractelor part-time sa fie eliminata. Totodata, ea isi doreste adecerea la alb a contractelor de munca la negru si la gri.

Ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, spune ca isi doreste eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time, astfel incat oamenii sa fie impozitati la nivelul orelor de munca pe care le presteaza. De asemenea, Alexandru a mai afirmat ca doreste aducerea la alb a contractelor de munca la negru si la gri, precizand ca Inspectoratul Teritorial de Munca trebuie eficientizat.
 
Violeta Alexandru a declarat in cadrul audierilor de la comisii, ca isi propune ca in mandatul sau de ministru al Muncii sa incurajeze munca. "Pentru toti cei activi, obiectivul mandatului meu fiind acela de a incuraja munca. Voi asigura pe oameni ca vor avea un nivel de impozitare just, vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time si le vom arata oamenilor ca ii vom impozita la nivelul orelor de munca pe care acestia le presteaza", a spus Alexandru. 
 
Ea a precizat ca va lucra cu Parlamentul si cu partenerii sociali pentru a gasi o formula justa si obiectiva pentru stabilirea cuantumului salariului mediu. 
 
Violeta Alexandru a mentionat ca PNL nu va taia pensii si salarii. "Nu taiem pensii si salarii, as vrea sa pun punct avalansei de informatii pe aceasta tema. Sunt un om responsabil, nu fac afirmatii pentru a avea un castig politic, o spun cu toata fermitatea, suntem responsabili de ceea ce spunem si oamenii trebuie sa stie de la noi ca ne angajam sa nu taiem si salarii", a precizat ministrul desemnat al Muncii.

Violeta Alexandru a mai aratat ca isi propune aducerea la alb a contractelor de munca la negru, respectiv la gri. "Avem o problema in Romania pe care trebuie sa avem curajul sa o acceptam. Sunt foarte multe si diverse tipuri de activitati necuprinse in cadrul legal actual, dar exista si o realitate cruda pe care am tot ocolit-o si asupra careia imi propun sa ma aplec si anume aducerea la alb a contractelor de munca la negru, respectiv la gri. ITM trebuie eficientizat, atentia pe care Ministerul Muncii trebuie sa o acorde acestor lucruri trebuie sa mearga dincolo de slogan si sa se aplece asupra eficientei. Sunt oameni care desfasoara activitati cu seriozitate si care se trezesc in situatia in care apeleaza la servicii medicale sau ajung la pensie sa nu beneficieze de drepturile care li se cuvin", a explicat Violeta Alexandru.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: ministrul desemnat al munciivioleta alexandrucontract part timesupraimpozitare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]