Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Miturile multitasking-ului in afaceri

de Andrioae Ruxandra 09 Iun. 2014 2693
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A fi multitasking pare sa fie pretul intrarii in lumea afacerilor. Multi dintre antreprenori au impresia ca se pricep la toate.

 
Abilitatile mitice ale antreprenorului multitasking
 
Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Stanford, care presupune evaluarea proceselor cognitive prin care trec oamenii cu capacitate multitasking, a rezultat urmatoarele 3 elemente-cheie:
 
- filtrarea informatiilor
- managementul memoriei
- schimbarea sarcinilor
 
Se pare ca, in timp ce majoritatea oamenilor au probleme cu una sau mai multe capacitati, persoanele multitasking nu stapanesc cele trei criterii de mai sus. Una dintre persoanele multitasking trebuie sa fie excelenta la filtrarea informatiilor si la concentrarea informatiilor. Persoanele multitasking trebuie sa fie metodice si organizate in legatura cu memoria, astfel incat ele pot stoca si restabili informatia.  
 
Ne putem stabili prioritatile?
 
O alta observatie pe care studiul a evidentiat-o a fost faptul ca persoanele multitasking nu realizeaza prioritatile pe care trebuie sa si le stabileasca. 
De exemplu, un scenariu multitasking favorit este vorbitul la telefon in timpul condusului. Ai putea crede ca sofatul ar fi prima sarcina indeplinita in timp ce vorbitul la telefon ar putea fi considerata distractie. De fapt, vorbitul la telefon devine sarcina initiala, iar sofatul distractia. 
 
Obiectivele inceputului afacerii versus obiectivele multitasking
 
Un element-cheie consta in obiectivele curajoase pe care persoana multitasking si le asuma. Explorarea si nu exploatarea modului de a fi multitasking, chiar si la nivelul ingenuu, va fi satisfacatoare. Explorarea, pana la urma, consta in colectarea informatiilor. Exploatarea are legatura cu concentrarea asupra informatiei si a modului in care este pusa in aplicare. La inceputul unei afaceri, exploatarea este mai importanta in cadrul unei rutine zilnice.
 
Sunt special (foarte special)
 
Daca ai impresia ca poate apartii unui grup aparte care nu aplica aceste rezultate, mai gandeste-te. Studiul n-a gasit vreo deviatie semnificativa bazata pe gratitudine, constiinciozitate, creativitate, extraversiune, inteligenta, nevroza, receptivitate si in niciun caz pe sex. Barbatii si femeile sunt multitasking deopotriva. 
 
Crezi ca este o chestie generala?
 
Adolescentii si tinerii de 20 de ani isi doresc sa fie multitasking, dar nu toti reusesc. Motivatia nu da rezultate. Tinerii isi pot face smartphone-ul sa functioneze mai usor, dar cand vine vorba despre rezultate concrete, priceperea tehnologica nu are legatura cu faptul ca mintile si creierele noastre opereaza pe baza aceleiasi lungimi de unda intre 25 si 55 de ani. 
 
Bine ai venit la multitaskerii anonimi
 
Cum isi revine un multitasker? Simplu, planuieste monotaskingul. Asta inseamna ca nu mai indeplineste o multime de sarcini in acelasi timp. 
Deschide o singura pagina din ce te intereseaza, mai ales cand vine vorba despre retelele de socializare. Nu deschide televizorul, nu naviga pe internet si nu asculta radio in acelasi timp. Cu cat vei fi mai putin multitasker, cu atat vei indeplini mai multe. Si indeplinirea sarcinilor poate deveni un obicei in formare.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afacerimultitaskingantreprenorimonotaskingsfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]