Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivarea corecta a angajatilor - cheia succesului afacerii

de Florin Amariei 12 Feb. 2020 2972
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un lucru este evident: pentru ca o afacere sa functioneze la maximum de potential, angajatii trebuie sa fie motivati corespunzator. Antreprenorii trebuie sa inteleaga, insa, ca acest lucru nu se face neaparat doar cu bani. Iata cum poti ajunge la motivarea cheia succesului afacerii tale.

Motivarea este una dintre insusirile specifice fiintei umane. Chiar atunci cand manifestam o vizibila lipsa de motivare in privinta unei activitati pe care trebuie s-o desfasuram, cu siguranta nu ne-am pierdut total aceasta insusire. Ea se va manifesta in scurta vreme. Nevoia de relaxare si nevoia de actiune se afla in stransa legatura. Cercetatorii in domeniul comportamentului uman au constatat ca, fara deosebire, copiii care au libertatea de a se juca la scoala, dupa cateva zile, simt nevoia sa participe la cursuri. Si adultii stiu din propria experienta ca, imediat dupa o reusita pentru care a fost depus un mare efort, satisfactia este mult mai mare decat dupa un succes obtinut usor. 
 
Mult timp, principalul factor motivant al activitatii profesionale s-a considerat a fi dorinta de a obtine bani. Un model cunoscut in acest caz este homo oeconomicus, omul al carui comportament este intotdeauna indreptat spre a obtine un folos. Noile cercetari din domeniu au demonstrat faptul ca motivarea este un fenomen foarte complex. Printre primele elemente ce stau la baza motivarii unei persoane este venitul. Acesta este un element exterior. Alte elemente determina o motivare ce actioneaza din interior. Cercetarea a scos insa in evidenta si alte aspecte ale motivarii. 
 
Vezi AICI care sunt principalele indicii ale motivarii angajatilor! Veti descoperi ca puteti sa va motivati angajatii – fara costuri mari, dar cu efecte uriase. Pentru ca, stiti si dumneavoastra, numai angajatii bine motivati muncesc cu adevarat eficient!
 
Modul in care functioneaza motivarea nu este atat de clar ca in cazul unui motor sau al unui program de calculator. Motivarea unei persoane depinde de caracterul, de educatia si de conditiile ei de viata. 
 
Trebuie sa facem diferenta dintre motivarea interioara si exterioara!
 
Un angajat care pana acum a indeplinit numeroase sarcini fara nici o greseala si a lucrat cu toata energia de care dispunea poate avea la un moment dat un comportament instabil. In unele zile poate lucra mai incet si superficial, iar in altele poate avea din nou o mare capacitate de munca. Angajatii nu pot fi dirijati precum niste marionete. Daca lucreaza cu sau fara placere, este, in cele din urma, decizia lor. Fiecare angajat are o personalitate independenta, are un trecut propriu si o viata personala in afara serviciului.
 
Dand click AICI poti afla cum sa faci diferenta dintre factorii demotivanti si cei motivanti!
 
Angajatorul are o serie de indicii la dispozitie pe care trebuie sa poata sa ii identifice! Acestia sunt disponibili in cea mai valoroasa lucrare despre motivarea angajatilor din ultimii 20 de ani!
 
Aceasta contine ponturi, trucuri si tehnici de motivare de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale!
 
motivare angajati firma
 
Retinem! Motivarea este "motorul" unei firme. Doar angajatii motivati lucreaza la intregul lor potential si asta este ceea ce cauta orice angajator sau manager HR. Problema este insa ca motivarea nu se obtine usor, ea e o treaba subtila si complexa, care trebuie abordata diferit pentru fiecare angajat, altfel nu da rezultate. 
 
Lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare va arata cum sa atingeti acest scop al oricarui angajator sau manager HR. Prin intermediul acestei lucrari veti redescoperi practic domeniul HR!
 
Si asta pentru ca veti beneficia de o perspectiva complet noua asupra principalului element de succes (motivarea angajatilor), o perspectiva axata in intregime pe sfaturi practice, aplicabile imediat. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: motivare angajatimotivarea angajatilorsucces

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Secretul unui interviu de succes

de Idei de afaceri
03 Nov 2023
Secretul unui interviu de succes este foarte simplu. Trebuie sa stii foarte clar ce doresti de la viitorul angajat si sa adresezi intrebarile corecte...

Sef eficient? Manager de succes? Patron fericit? Tu poti fi!

de Ideideafaceri.ro
02 Apr 2019
Companiile din Romania sunt in cautare de administratori eficienti care sa poata tine sub control activitati diversificate. Crezi ca e greu? Daca...

3 secrete pentru o afacere de familie de succes

de Florin Amariei
06 Mai 2020
Sa ai o afacere este munca grea. Pe langa faptul ca trebuie sa gandesti intregi strategii pentru a tine compania pe profit, mai ai si o intreaga...

5 reguli de baza pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
01 Nov 2019
Vrei sa pui bazele unei noi afaceri si iti doresti cu adevarat succesul? Ei bine, atunci trebuie sa tii cont de aceste 5 reguli pentru a-ti duce la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]