Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Negocieri profitabile pentru oameni de afaceri inteligenti
Negocierile sunt simplu de inteles atunci cand constientizam regulile de baza in negocieri. Negocierile ar trebuie sa fie profitabile pentru ambele parti si doar in astfel de conditii putem vorbi despre o relatie convenabila intre doi reprezentati din mediul business. Negocierile trebuie gandite la rece, fara orgoliu, fara regrete, cu maximul de pragmatism pe care il putem implica in intregul proces. Iata cateva reguli care astern fundatia celor mai profitabile negocieri pentru cei mai inteligenti oameni de afaceri:
1. Nevoia. Cine are cea mai mare nevoie sa ajunga la un consens in negocierea de care discutam. Trebuie sa scapati cat mai rapid de afacerile pe care le detineti? Aveti datorii si vindeti o afacere? Datoriile va preseaza cu dobanzi mari? Sunteti in mod clar in dezavantaj si va fi greu sa negociati termeni prea convenabili in asemenea situatii.Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
2. Optiuni. Ce optiuni detineti? Cati clienti sunt interesati sa negocieze cu dvs? Puteti sa optati pentru o oferta diferita in cazul in care nu ajungeti la un consens cu negociatorul dvs? Cu cat detineti mai multe optiuni, cu atat veti fi mai aproape de cifra pe care doriti sa o obtineti din negocierile pe care le veti conduce.
3. Relatia. Succesul negocierilor se afla in stransa legatura cu relatia existenta intre dvs si persoana cu care trebuie sa negociati.
4. Investitiile. Ganditi-va cu atentie cat timp, energie si ce resurse a investit persoana cu care negociati in intreg procesul de negociere si cat ati investit dvs pentru ca procesul sa se finalizeze. Cu cat investiti mai mult timp, cu atat va va fi mai greu sa lasati o negociere sa se piarda si, implicit, veti fi tentat sa abordati negocierea intr-o maniera mai permisiva.
5. Cunostinte. In orice negociere trebuie sa aveti cunostinte clare a situatiei in care se gaseste interlocutorul dvs din negocieri. Se afla intr-o situatie critica care impune o finalizare rapida a negocierii? Ce alte negocieri a mai condus si care au fost rezultatele? Ce tehnici foloseste in arta negocierii?
Articole conexe
Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor
de Idei de afaceriCum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriInceputuri de antreprenor. Controlul calitatii
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit