Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noii tineri romani vor un singur de loc munca si program flexibil

de Florin Amariei 04 Ian. 2022 2088
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Datele unei cercetari Deloitte arata ca tinerii romani din noua generatie si cea curenta vor un singur loc de munca si program flexibil. Prefera in mod clar norma intreaga!

Conform cercetarii, 61% dintre respondenti s-au declarat increzatori ca isi vor gasi locul de munca dorit in mai putin de sase luni, usor sub nivelul de incredere inregistrat la nivelul Europei Centrale (peste 70%).
 
In ceea ce priveste diversitatea, o majoritate covarsitoare a respondentilor romani (93%) ar prefera sa lucreze intr-o organizatie cu o forta de munca diversa din punctul de vedere al varstei, sexului, nationalitatii, etniei etc. In acelasi timp, 77% dintre cei chestionati au afirmat ca nu au nicio preferinta legata de genul persoanei care le va fi superior ierarhic.
 
La capitolul modalitatii de lucru, 60% dintre romanii din generatiile Millenials si Z au declarat ca vor un program de lucru flexibil si sa lucreze din diferite locuri, inclusiv de acasa. In celelalte tari din Europa Centrala, ponderea celor care aleg acest mod de lucru este de 50%.
 
In schimb, doar 5% dintre respondentii romani si 10% dintre cei din regiune prefera modul traditional de lucru la birou si un program fix.
 
Cu toate acestea, studiul Deloitte evidentiaza faptul ca exponentii Millennials si Gen Z din Romania (44%), similar cu cei din Europa Centrala (51%), ar prefera sa lucreze doar o data sau de doua ori pe saptamana de la distanta, "in contextul in care acestia se confrunta cu dificultati generate de munca la distanta, precum singuratatea, lipsa interactiunii umane si intreruperile cauzate de responsabilitatile legate de familie sau de locuinta".
 
Cand vine vorba despre optiunile de angajare preferate, mai mult de jumatate dintre respondentii din tara noastra (59%) si-ar dori sa aiba un contract cu norma intreaga cu un singur angajator si mai mult de un sfert (29%) ar dori sa fie liber profesionisti sau consultanti si sa lucreze intr-un regim flexibil sau pe termen scurt, doua optiuni subliniate si de respondentii din Europa Centrala.
 
Potrivit sursei citate, atat in Romania, cat si in Europa Centrala, studentii si proaspetii absolventi de studii universitare manifesta dorinta de a lucra in alte tari. Astfel, 22% dintre persoanele intervievate la nivel local planuiesc sa se mute in strainatate pentru oportunitati de cariera, iar 66% sunt dispuse sa se mute in alta tara pentru un loc de munca. In acest context, peste o treime dintre respondenti romani (37%) au ca prima optiune marile companii internationale pentru un loc de munca, la fel ca persoanele din regiune participante la studiu.
 
Pe acest fond, datele Deloitte arata ca pandemia de COVID-19 nu a influentat dorinta a 66% dintre respondentii romani de a se muta in strainatate pentru un loc de munca.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: tineriromaniloc de muncaprogram flexibil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce un apartament tip studio este o alegere populara pentru tineri?

de Idei de afaceri
20 Nov 2023
Se pare ca lumea imobiliara se indreapta catre apartamentele tip studio, iar tinerii par sa imbratiseze aceasta schimbare cu bratele deschise. De ce?...

Inflatia a scazut mai puternic in Romania fata de tarile din UE

de Bianca Tila
18 Mai 2023
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 8,1%, de la 8,3% in martie. In Romania, aceasta a scazut de la...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Firmele din Romania cu probleme, alerte directe de la autoritati!

de Florin Amariei
28 Ian 2022
Firmele din Romania care urmeaza sa aiba probleme vor primi alerte directe de la autoritati! "Proiectul de lege care transpune Directiva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]