Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua grija a directorilor este securitatea cibernetica

de Idei de afaceri 22 Apr. 2022 2744
Noua grija a directorilor este securitatea cibernetica
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tehnologizarea si mutarea partiala a activitatii la domiciliu a starnit o noua grija, una importanta: securitatea cibernetica.

Intrebati cum le pot impacta activitatea aceste riscuri, circa doua treimi dintre directorii generali intervievati cred ca le vor reduce vanzarile de produse si servicii, iar 56% ca le vor afecta capacitatea de inovare. In acelasi timp, 19% considera ca riscurile de securitate cibernetica ii pot impiedica sa atraga finantari, iar 17% ca le vor afecta procesul de atragere si retentie a angajatilor cheie.
 
Conform PwC, directorii generali din sectorul serviciilor financiare si din cel de tehnologie, media si telecomunicatii sunt cei mai ingrijorati ca riscurile de securitate cibernetica le pot ameninta atingerea obiectivelor companiilor pe care le conduc in urmatoarele 12 luni si le plaseaza pe primul loc in top.
 
In sectorul de sanatate, securitatea cibernetica ocupa locul secund pe lista preocuparilor, dupa criza globala de sanatate.
 
"Este interesant insa faptul ca directorii executivi din sectoarele de productie si de consum au afisat niveluri mai scazute de ingrijorare cu privire la riscurile cibernetice (locul trei), in ciuda volumului ridicat de atacuri din aceste sectoare", sustin autorii cercetarii.
 
Rezultatele sondajului subliniaza inca o data intensificarea si agresivitatea atacurilor cibernetice din ultimii doi ani de pandemie, care au generat pierderi exponential mai mari pentru companii decat in trecut.
 
"Ca reactie la raspunsurile la COVID-19 si la schimbarile comportamentale ulterioare, multe organizatii au comprimat ani de transformare digitala in doar cateva luni, ceea ce le-a modificat profilul de risc in materie de securitate cibernetica. Hackerii nu au pierdut timpul, exploatand la maximum vectorii noi de atac care au aparut odata cu cresterea numarului de conexiuni, dispozitive, aplicatii si date. Cel putin jumatate dintre organizatii la nivel global au raportat ca au fost 'lovite' de programe malware prin actualizari de software, atacuri asupra lantului de aprovizionare cu software si compromiterea e-mailurilor de afaceri", arata cercetarea.
 
De asemenea, cererile de ransomware - si platile - sunt in crestere. Rezultatele sondajului arata ca atacatorii cer de obicei o suma pentru a furniza o cheie digitala pentru a debloca fisierele si serverele pe care le-au criptat si o rascumparare separata pentru a nu distribui datele pe care le-au furat. In 2020, cea mai mare rascumparare se dublase fata de anul anterior, ajungand la 10 milioane de dolari, record doborat rapid in martie 2021, cand a ajuns 40 de milioane de dolari.
 
In aceste conditii, conform cercetarii, este esential ca obiectivele de afaceri sa includa si strategii de securitate cibernetica.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: securitatea ciberneticagrijadirectori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Majoritatea directorilor de companii, optimisti pentru 2022

de Idei de afaceri
24 Ian 2022
Un sondaj efectuat de PwC releva ca majoritatea directorilor de companii se declara optimisti pentru 2022. Potrivit raportului, avand in vedere ca...

Sondaj: Directorii de firme se asteapta ca telemunca sa continue si dupa terminarea pandemiei

de Florin Amariei
18 Aug 2020
Un nou sondaj PwC facut in randul conducatorilor de companii releva faptul ca directorii de firme se asteapta ca telemunca sa ramana printre...

Viziunea globala a directorilor financiari, concentrata pe reduceri de costuri

de Florin Amariei
23 Apr 2020
Un nou sondaj realizat la nivel international releva faptul ca majoritatea directorilor financiari sunt concentrati pe reducerea de costuri si se ia...

Ce spun directorii generali despre comunicare si afaceri publice

de Idei de afaceri
28 Sep 2016
Conform studiului "Cum comunica strategic companiile din Romania" realizat de McGuireWoods Consulting si Sfera Business, 6 din 10 companii spun ca au...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]